GAL Transcarpatica are planuri mari in zona Bran

GAL Transcarpatica are planuri mari in zona Bran

0 135
Vor sa repare drumurile, sa reinvie agricultura si sa faca turism ca in tarile civilizate. Comunele Bran, Moieciu si Fundata, alaturi de 6 firme private, s-au constituit  in Grupul de Actiune Transcarpatica pentru care Uniunea Europeana a alocat peste 2 milioane de euro. Cu acesti bani, partenerii vor finanta proiecte de dezvoltare locala.
Asociatia nonguvernamentala Grupul de Actiune Locala Transcarpatica este formata din 10 membri : 6 firme private, 3 consilii locale si un reprezentant al societatii civile. Asociatia va primi de la UE 2.550.000 de euro, bani cu care se vor finanta proiecte importante de dezvoltare rurala :
Din Grupul de Actiune Transcarpatica fac parte primariile Bran, Moieciu si Fundata si toate cele trei zone au nevoie urgenta de bani pentru dezvoltare dar mai ales pentru infrastructura, spun Gheorghe Hermenean, primarul comunei Bran, dar si Marian Patea – edilul comunei Fundata.
La Moieciu problema drumurilor proaste a devenit o pata neagra pe harta turistica regiunii si pentru impresia pe care si-o fac turistii care vin in zona, recunoaÈ™te primarul Nicolae Clinciu. Grupul de Actiune  Transcarpatica care a luat fiinta in zona Branului este cel de-al 4 lea din judetul Brasov, unde functioneaza deja cele din Rupea, Sambata si Fagaras.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.