Gabriel Oprea se crede nevinovat in scandalul coloanelor oficiale

Gabriel Oprea se crede nevinovat in scandalul coloanelor oficiale

1 378

Generalul Gabriel Oprea se mai gandeste daca se va prezenta astazi la audierile din Comisia Juridica a Senatului. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu pentru utilizarea coloanei oficiale dar si pentru incheierea unui protocol care i-a permis si procurorului general Tiberiu Nitu sa beneficieze abuziv de insotitori

Generalul Gabriel Oprea se mai gandeste daca se va prezenta astazi la audierile din Comisia Juridica a Senatului. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu pentru utilizarea coloanei oficiale dar si pentru incheierea unui protocol care i-a permis si procurorului general Tiberiu Nitu sa beneficieze abuziv de insotitori:
Oprea se considera in continuare nevinovat si spune ca va demonstra acest lucru avand, bineinteles, incredere in justitie.politisti-motocicleta 3
Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice spre analiza solicitarea Justitiei, in ce priveste inceperea urmaririi penale a senatorului Gabriel Oprea. Intrebat de jurnalisti daca va merge la audierea de la Comisia Juridica, care se va intruni marti, 2 februarie, Oprea a raspuns ca are avocat si ca se va gandi daca va merge sau nu.
Procurorii DNA il acuza pe Oprea de abuz in serviciu pentru utilizarea coloanei sale oficiale, dar si pentru incheierea unui protocol, in baza caruia procurorul general a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere.
Potrivit legii, Tiberiu Nitu nu este ministru al Guvernului Romaniei, desi are rang de ministru, si deci, nu putea beneficia de coloana oficiala. In luna octombrie a anului trecut, politistul care ii deschidea coloana oficiala lui Oprea, a cazut cu motocicleta intr-o groapa din carosabil si a murit.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.