Furtul de arme de la Ciorogarla

Furtul de arme de la Ciorogarla

0 156

Da, s-au furat arme din depozitul Aviatie, de la Ciorogarla, langa Bucuresti. Si se intelege de la sine ce agitatie a starnit acest incident, mai rar intalnit in Romania.
Normal, agitatie, cercetari, Procuratura, SRI si alte asemenea. Depozitul nu a fost spart doar in scopul de a se cauta scobitori pe acolo.
Din pacate, informatiile ce sunt date publicitatii sunt subtirele si contradictorii, unul zicand una, altul alta. Sigur este faptul ca au disparut cateva zeci de arme automate, pretinzandu-se ca nu a fost luata si munitie, ceea ce nu prea imi vine sa cred, pentru ca hotii nu au luat armele ca sa le duca la expozitie si nici ca sa le doneze vreunei gradinite de viitori razboinici.
Cert este faptul ca paza unitatii a lasat mult de dorit, si asta probabil de mai multa vreme, hotii putand studia pe indelete cam cum se desfasoara ea si cum sunt facute si controalele la integritatea diferitelor magazii.
Din cate se cunoaste, hotii au desfacut lacatele – pai da, noi ca pe vremea lui Pazvante Chioru, cu lacate, nu cu sisteme automate de inchidere! – au rupt sigiliile, iar dupa ce s-au saturat sa admire cat de frumos sunt armele stocate si dupa ce si-au luat ceva suveniruri, au pus lacatele la loc, urmatoarele controale vazandu-le in aceasta stare, nu au mai catadicsit sa controleze si integritatea sigiliilor.
Acuma e agitatie mare in toata tara, cu toate ca granita sudica este la cel mult o ora de mers lejer, cat sa nu te opreasca politia rutiera.. Iar aceste arme valoreaza pe piata neagra intre 2.000 si 4.000 de euro, chiar si fara munitie, care ar fi un tacam separat.
Ce ma nedumireste pe mine este agitatia de pe soselele tarii, unde sute de politisti si jandarmi sun ocupati cu oprirea masinilor si controlarea lor. Doamne, dar nu se gandesc sefii acestor oameni ca hotii, daca au reusit sa intre in incinta unei unitati (teoretic) pazite si au putut sa fure arme, nu sunt chiar asa de tampiti incat sa le plimbe frumusel pe soselele patriei, prin portbagaj.!
Dar baraje s-au infiintat peste tot. Numai in judetul nostru sunt trei randuri, si calculati si singuri cati oameni isi pierd vremea pe acolo, atata timp cat alarma a fost data relativ tarziu.
Mi-ar fi greu sa pariez pe prinderea faptasilor, pentru ca nu-mi place sa pierd bani aiurea. Iar faptul ca autoritatile au apelat la ajutorul cetatenilor in caz ca acestia vad sau aud ceva, ma face sa rad in barba, atata vreme cat lumea nu a aflat precis ce se cauta, iar pe hoti nu-i vad colindand centrele oraselor cu armele in banduliera.
Poate vor fi prinsi respectivii, si m-ar bucura faptul. Ce ma doare insa mai mult este decaderea armatei romane, in care vad ca am motiv sa nu mai am atata incredere cata prezinta sondajele. Si este pacat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.