FURATA SI ABANDONATA (2)

FURATA SI ABANDONATA (2)

0 105

Desi cu multe bube in cap si pe deasupra lui, puterea judecatoreasca nu numai ca pare a fi mai usor de redresat dar si da semne ca ar vrea sa o faca.


?


Puterea Judecatoreasca


Cei implicati direct, toti (cei din „Puterea Judecatoreasca”), dar absolut toti, sunt indivizi scoliti, au studii superioare, au cultura generala, au vederea de ansamblu, adica au inteles mai bine decat oricine CAUZA si cu siguranta doresc sa o inlature. N-au cum!


Nu pot aplica LEGEA! Nu ca aceasta n-ar exista! Dar de multe ori legile sunt incomplete, permisive (ceea ce nu e interzis, inseamna ca e permis!), subiective (ca sa nu zicem „directionate”), cu portite multe, cu sanctiuni minore sau pur si simplu …N-au sanctiuni!? ?


In aceasta situatie, desi cei din „Puterea Judecatoreasca” ?inteleg repede si bine mesaje de genul: Romania poate si vrea sa va plateasca foarte bine!


Tocmai de aceea, Romania simte si spera ca dumneavoastra stiti ca raul pe care-l ascundeti, (nedezvaluindu-l!) atarna foarte? greu in economia Romaniei, este din ce in ce mai greu de suportat pentru marea majoritate a romanilor, din care si dvs. faceti parte!


???????? si veniturile dvs. sunt dijmuite,


???????? si munca dvs. este calcata-n picioare,


???????? si nemultumirea dvs. are la baza aceleasi cauze!


E adevarat ca sunteti prea putini, multi sunteti foarte tineri, dar toti sunteti educati! Cautati respectul de sine, satisfactia si implinirea pe care ti-o da doar respectul celorlalti!!!


Aflam de procurori haituiti chiar de? proprii colegi, ramanem incremeniti auzind ca un procuror a fost otravit, un altul care „se sinucide”.


Cu siguranta acesta este motivul pentru care multi judecatori si procurori (nu destui dar multi), declarat sau nu, au trecut in breasla avocatilor sau a notarilor publici. NU SE POT ADAPTA SISTEMULUI „ticalosit”.


?


Presa


Aici lucrurile sunt mai simple, nu e nevoie de radiografie, se vede cu ochiul liber ca:


1. Presa de stat:


·?????? este corupta;


·?????? este servita puterii oricare ar fi ea;


·?????? este indiferenta de soarta romanilor oriunde ar fi ei.


2. Presa privata:


·?????? este partizana pana la penibil (un partid de buzunar este prezentat mai mult decat celelalte partide la un loc);


·?????? este lipsita de credibilitate cu proprietari (actionari) sau conducatori implicati, fie in mari scandaluri financiare, fie sunt beneficiari de milioane de dolari credite nerambursate si preluate la datoria publica;


·?????? este duplicitara vazand paiul din ochiul altora si „criticand a lauda” barna din propriul ochi.


Asadar, se poate spune ca presa romana este o mare de obedienta si slugarnicie, un ocean de ipocrizie, de neancredere, de partizanat dar fara a exagera este presarata cu destule insule de speranta.


Voci puternice, (chiar unele ziare) corecte, realiste, care vad dincolo de fumigene, care deslusesc dincolo de diversiune!


De aici trebuie plecat.


?


Va continua in numarul viitor


Ion Gh. Cumpana

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.