”Furăciunile USR din bani publici”: Acum e clar de ce Barna,...

”Furăciunile USR din bani publici”: Acum e clar de ce Barna, Ghinea și Cioloș au tăcut ca porcușorii de Guineea

0 149

Jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV, a comentat dovezile ”furăciunilor USR din bani publici de campanie, subvenție de la stat”.
”Acum e clar de ce Barna, Ghinea și Cioloș au tăcut ca porcușorii de Guineea în trifoi când se vorbea de subvenția colosală alocată partidelor. Să pape și gurița lor de deontologi puțin nutreț…”, a scris ziaristul pe contul de Facebook al emisiunii ”Dosar de politician”.

Silviu Mănăstire invocă un articol de pe adevarul.ro, în care sunt prezentate acuzațiile unui membru USR privind neregulile pe care le-a remarcat la organizația Giurgiu.

Pe un grup intern al USR, Iulia Ramona, responsabil financiar al filialei USR Giurgiu, sesizează că la Giurgiu „avem o situaţie cel puţin ciudată”. Aceasta explică că într-un raport al plăţilor de campanie de până la data de 7 iunie, ar exista trei plăţi a câte 5.000 de lei fiecare către trei firme, care nu ar fi îndeplinit ce au promis. Aceasta mai subliniază că două dintre aceste firme sunt administrate de membri USR.
„În data de 7 iunie am primit situaţia plăţilor de campanie până la acea dată, pentru filiala noastră (n.red.: Giurgiu). Am descoperit astfel trei plăţi de câte 5.000 de lei fiecare, către trei firme din judeţ. Una dintre ele este pentru închiriere sediu de campanie.
Noi nu am avut sediu de campanie. Una este pentru servicii de administrare cont social media (pagina de FB a filialei), pentru realizare comunicate de presă şi analize politice.
Pe perioada campaniei nu s-a investit nici un leu în pagina Filialei Judeţene, nu s-a produs conţinut local, ci doar au fost preluate postări de pe pagina narţională. Nu s-au realizat şi trimis comunicate de presă. Nu s-a realizat nicio analiză politică. Una este pentru o firmă în baza unui contract în care se angaja să se facă cercetări sociologice. Nu s-a realizat nicio cercetare sociologică. Iar firma are ca obiect de activitate codul CAEN 4520. Mai adaug că una dintre firme este administrată de preşedintele filialei judeţene Giurgiu, iar cealaltă firmă este administrată de preşedintele preşedintele filialei locale Ogrăzeni.
Ce ar mai fi de adăugat: Deşi Giurgiu se laudă cu 7 filiale locale, 6 dintre acestea nu există în acte. Adică, nu există cerere de înfiinţare filială locală, nu există decizie BJ de înfiinţare filială locală şi implicit nu există procesul verbal de înfiinţare filială locală în baza deciziei BJ. Toate acestea fac subiectul unei sesizări trimise către BN”, a relatat Iulia Ramona, potrivit unor surse politice.

Acasa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.