Funeralii militare pentru eroul Gheorghe Lala

Funeralii militare pentru eroul Gheorghe Lala

0 155

La cererea Cancelariei Prezidentiale, pentru inmormantarea lui Gheorghe Dumitru Lala a fost mobilizat un pluton al Batalionului 21 Vanatori de Munte, care a asigurat transportul si onorurile. Gheorghe Lala a devenit locotenent dupa ce a fost inaintat post-mortem in grad de Cavaler prin Ordinul National Serviciul Credincios”, a doua cea mai importanta distinctie in ierarhia decoratiilor romanesti dupa Steaua Romaniei. Inalta distinctie a fost decernata tatalui lui Gheorghe Lala, in cursul ceremoniei de inmormantare desfasurata la Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena din Predeal. Prefectul judetului Brasov si seful Inspectoratului Teritorial de Politie au fost prezenti pentru a prezenta condoleante familiei Lala, pentru pierderea celui considerat acum un adevarat erou urban.
Nascut pe 16 noiembrie 1953, Gheorghe Lala, fost absolvent al Facultatii de Automobile Rutiere, a fugit inainte de 1989 de regimul comunist in Portugalia, unde s-a intors dupa Revolutie si si-a deschis o firma. Impreuna cu un partener portughez, el a pus bazele comertului cu pluta in Romania. Insusi ambasadorul Portugaliei la Bucuresti a onorat cu prezenta sa funeraliile lui Gheorghe Lala, brasoveanul ucis in timp ce incerca sa-l opreasca pe jefuitorul criminal de la casa de schimb valutar de pe str. Agriselor din Brasov. In discursul sau, Excelenta sa Alexandre Vassalo, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Portugheze in Romania, l-a numit pe Lala „prieten al Portugaliei”.
In urmatoarea sa sedinta, Consiliul Local Brasov va hotari decernarea titlului de cetatean de onoare lui Gheorghe Lala. Consilierii locali democrat-liberali au decis deja ca indemnizatiile lor de sedinta din acest an, la care au renuntat impreuna cu toti colegii din celelalte partide, sa fie directionate catre familia Lala. Politistii brasoveni vor stabili si ei acordarea unei recompense banesti fostei sotii si celor doi fii ai eroului brasovean.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.