Fundatia Miscarea Populara – asocierea consilierilor lui Basescu?

Fundatia Miscarea Populara – asocierea consilierilor lui Basescu?

0 87
Printre replicile cutremurului din PDL, prin care monopolul Basescu a fost pus la pamant, ultimele ore au pus in evidenta iesirea la rampa a consilierilor prezidentiali. Cristian Diaconescu, consilierul prezidential la care vopseaua rosie, a social-democratiei inca mai este vizibila, ne anunta infiintarea Fundatiei Miscarea Populara, care isi propune "promovarea valorilor" de centru-dreapta.
Sebastian Lazaroiu, n-a stat pe ganduri si aproape simultan a declarat: "Eu ma voi inscrie in Fundatia Miscarea Populara…", asigurandu-si astfel pozitia fruntasa de "prima valoare".
La efortul celor doi consilieri trebuie reamintit ca, a contribuit din timp, ca o previziune, unul din membrii familiei Basescu, care a legalizat aceasta Miscare, Ioana Basescu, "absentul motivat" din vara lui 2012 de la principiile si drepturile democratice ale Constitutiei.
O alta valoare, Cristian Diaconescu, cu intentia evidenta de a ocupa un loc important in in aceasta noua gaselnita promovata de specialistii de la Cotroceni, declara: "Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva – semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc" . Cu putin timp inainte de anuntul punerii in functiune a noii fundatii botezate initial drept "Alba ca zapada" de Cotroceni, Sebastian  Lazaroiu, ne-a avertizat, evident tot pe Facebook: "25 martie Buna Vestire". Restul trebuie sa-l pricepem noi!
 
Ce vedem in toata aceasta noua poveste? Pierderea PDL de catre Basescu se doreste acoperita de o umbrela cuprinzatoare de coalizare si nu drept "lunea negra". Si pentru ca avem de-a face cu "specialisti", acestia nu numai ca s-au miscat repede, ci ne dovedesc ca se pot regrupa aproape instantaneu si ca stiu cam ce ar trebui facut pentru a ne pacali la infinit. Ca nu au facut-o pana acum, este o alta poveste ce tine de "misiunea" lor si nu de apararea si implinirea intereselor legitime ale romanilor. Care sunt eternele obiective populiste ale acestei Fundatii, asa cum sunte ele, pentru a nu stiu cata oara reluate pe site-ul lui Cristian Diaconescu?
– modernizarea Romaniei;
– pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania;
– reforma constitutionala;
– stimularea clasei de mijloc;
– locuri de munca pentru tineret;
– criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene;
– reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta;
– stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide;
– promovarea culturii romanesti
– stimularea afirmarii tinerelor talente;
– stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate;
– dialog continuu cu romanii care traiesc in afara granitelor;
– identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa;
– strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei.
Cristian Diaconescu, demonstrandu-si inca odata  valoarea de centru dreapta in neaosul stil securist-romanesc, diversioneaza un pic lucrurile, omitand cu buna stiinta, reluarea strategiilor inca din vara lui 2012:
"In actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre".
 
Pentru dl. Cristian Diaconescu, ne facem o obligatie din a-l anunta ca numele fundaÅ£iei este înregistrat la OSIM din 2011, de catre Ioana Băsescu, in acte figurand ca fiica sefului de la Cotroceni.
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.