Fundatia Mihai Eminescu aniverseaza 10 ani de activitate

Fundatia Mihai Eminescu aniverseaza 10 ani de activitate

0 174

Sub inaltul patronaj al Altetei Sale Regale, Printul Charles de Wales si al Ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, dl. Theodor Paleologu si in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti, Fundatia Mihai Eminescu aniverseaza 10 ani de activitate in Romania.

Aula Magna a Academiei de Studii Economice va gazdui marti, 13 octombrie 2009, incepand cu ora 10:00, festivitatea de deschidere a evenimentului si, de la ora 12:15, workshopul cu tema „Valorificarea patrimoniului cultural – element esential pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor locale prin incurajarea spiritului antreprenorial”, destinat reprezentantilor organizatiilor si institutiilor culturale, ai mediului de afaceri, mass-media si tuturor celor interesati.

Miercuri, 14 octombrie 2009, incepand cu ora 12:00, studentii Academiei de Studii Economice si ai altor universitati bucurestene vor participa, in Aula Magna a ASE, la conferinta „Patrimoniul cultural si dezvoltarea durabila a comunitatilor locale prin incurajarea spiritului antreprenorial – un deceniu de experienta Mihai Eminescu Trust”.

De asemenea, de marti 13 pana vineri 16 octombrie 2009, intre orele 10:00 – 18:00, toti cei interesati vor putea vizita expozitia „10 ani de activitate Mihai Eminescu Trust in Romania – un angajament pentru valorificarea patrimoniului cultural romanesc” gazduita de Holul Bibliotecii Centrale ASE (la etajul 1 al cladirii Ion N. Angelescu situata in Piata Romana nr. 6).

Inainte de 1989, Fundatia Mihai Eminescu a fost pentru Romania o punte de legatura cu lumea civilizata. Atragand atentia Occidentului asupra planurilor lui Ceausescu de a distruge arhitectura rurala a Romaniei, Fundatia a salvat, intr-un efort comun alaturi de alte organizatii neguvernamentale, sute de orase si sate de la disparitie. De atunci, Fundatia a jucat un rol important in renasterea academica si culturala a tarii desfasurand in prezent activitati de sprijinire a conservarii patrimoniului cultural si natural si de revitalizarea a satelor si oraselor din Transilvania si Maramures.

Academia de Studii Economice din Bucuresti este si doreste sa ramana cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si sa se califice printre primele universitati din Europa, prin continutul si modernitatea procesului de invatamant, dinamismul inovarii, implicarea in raporturi strategice de parteneriat cu mediul economic si social national si international.

Pentru mai multe informatii referitoare la acest eveniment va rugam sa contactati pe domnul Oliviu Marian de la Mihai Eminescu Trust Sighisoara, Comunicare si relatii publice
tel/fax 0265506024, mobile 0720468967sau email :omarian@mihaieminescutrust.org
www.mihaieminescutrust.org

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.