Functionarii, protest si nu prea la Brasov

Functionarii, protest si nu prea la Brasov

0 53

Se stie ca ieri functionarii din administratie au intrat, si la Braºov, intr-o greve de avertisment de doua ore. Si, intr-adevar, a fost greva, dar nu prea.
Greva de avertisment din administratie i-a impartit pe angajatii primariilor brasovene si ai Consiliului Judetean in doua tabere: cei care au oprit lucrul dimineata, timp de doua ore, si cei care n-au facut greva pentru ca, oficial, nu au strans numarul minim de semnaturi pentru un astfel de protest, in realitate, la conducerea acelor primarii, aflandu-se primary portocalii, care ar fi profiat de ocazie si ar fi indepartat functionarii banulti indezirabili.
In municipiul Brasov au participat la greva doar angajatii Consiliului Judetean. Si se stie de ce, se stie care a fost cauza care a facut ca activitatea, in Primarie, sa dea, in schimb, in clocot
Cei peste 200 de sindicalisti care au intrat, totusi, in greva sunt nemulþumiti de faptul ca Guvernul ii ameninta cu reduceri salariale si de personal, fara sa cunoasca situatia din tara. Sindicalistii cred ca vor avea de suferit doar functionarii cu salarii mici, nu si cei care profita de avantajele sistemului.

Cum Consiliul Judetean are prea putin de lucru cu publicul, greva nu a fost resimtita de brasoveni. Timp de doua ore insa au stat in fata ghiseelor inchise contribuabilii din Zarnesti si Fagaras. La primariile din Brasov si Predeal nu a fost nici in visul visurilor greva, caci angajatii de acolo nu aveau chef sa-si piarda serviciul.

Si la Brasov, motivele protestului sunt aceleasi ca in intreaga tara si se refera, in primul rand, la legea salarizarii unice si la anuntatele disponibilizari in sistemul administratiei publice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.