Functionarii care lucreaza cu fonduri europene nu mai primesc sporuri

Functionarii care lucreaza cu fonduri europene nu mai primesc sporuri

0 209

S-a facut voia PD-L si a Presedintelui: functionarii sunt taiati din portie la sporurile aferente gestionarii de fonduri europene.
Camera Deputatilor a adoptat, Ordonanta de urgenta 58/2008 care abroga majorarea cu 75% a salariilor personalului din Ministerul Agriculturii, din unele directii ale Ministerului Economiei si Finantelor, care lucreaza cu fonduri europene. Decizia a fost luata in unanimitate, in absenta deputatilor PNL si UDMR care au paraist sala. Camera Deputatilor este forul decizional pentru aceasta ordonanta, astfel incat s-a zis cu sporurile.
Deputatii au admis, astfel, obiectiile presedintelui Traian Basescu referitoare la faptul ca, anterior, Parlamentul respinsese aceasta Ordonanta.care prevedea abrogarea majorarii cu 75% a salariilor de baza pentru personalul din apartul propriu al Ministerului Agriculturii, pentru personalul de la nivel judetean si local cu atributii directe sau delegate în gestionarea asistentei financiare comunitare din cadrul acestui minister si pentru personalul din cadrul Directiei generale de programare bugetara, al Directiei generale de sinteza a politicilor bugetare, al Directiei generale de metodologie contabila si al Directiei generala de trezorerie si contabilitate publica din cadrul Ministerului Economiei si finantelor.
Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a respingerii acestei Ordonante, apreciind ca de majorarea salariala beneficiaza doar unele dintre categoriile de salariati care lucreaza cu fonduri europene si ca este necesara elaborarea unui sistem unic de salarizare în domeniul bugetar, care sa asigure un tratament egal pentru toate categoriile de personal.
Ca de obicei, nu s-a cautat o solutie de mijloc, o nuantare. Erau si functionari cu salarii foarte mari care isi puneau aceste sporuri pentru ce miri ce gest marunt ce avea legatura cu fondurile. Dar nu s-a gandit nimeni la acei angajati din mediul rural, unde este deficit de personal, dar care fac eforturi pentru a se implica in activitatile necesare atragerii de fonduri. Chiar daca sunt angrenate si firme de consultanta, mereu este nevoie de un document al Primariei, de niste date care trebuie furnizate si putini sunt dispusi sa afac astfel de lucruri fara a fi stimulati material. Spun ca pentru ceea ce sunt platiti fac si nu vad niciun motiv sa faca lucrari in plus, chiar si mai putin semnificative. Tinand cont ca statutul de functionar public nu permite nici plata in cadrul echipei de proiect, este foarte dificila colaborarea cu Primariile in vederea accesarii de fonduri.Macar un cumul de functii sa fie posibil, ca unii angajati sa poata indeplini, temporar, anumite functii in zona de atragere de fonduri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.