Fumul de la gropile de gunoi se amendeaza

Fumul de la gropile de gunoi se amendeaza

0 86

Cum nu mai este mult pana la cea dintai zi de toamna, multi locuitori ai oraselor, satelor si ai altor forme de asezamant, cu ceva mai mult simt civic decat vecinii lor, s-au gandit ca a venit momentul sa inceapa curatenia generala.
Si cum cea mai eficienta metoda de a scapa de gunoiul nedorit fara a fi nevoit sa-l cari dintr-o parte in alta, este de a-l preface in scrum, au aparut si focurile „purificatoare”.
Problema este ca focul necontrolat din curtile oamenilor polueaza grav aerul pe care-l respiram.
Astfel, inspectorii Garzii de Mediu Hunedoara s-au sesizat in acest sens si au amendat societatile care administreaza gropile de gunoi din Petrila si Vulcan, pe motiv ca nu sunt interesate sa evite poluarea.
Administratiile de la Petrosani, Petrila si Vulcan au primit si un termen pentru remedierea neglijentelor, iar dupa o saptamana, inspectorii de mediu vor reveni in control.
Societatile de gospodarire din Petrila si Petrosani au fost amendate cu 50.000 de lei, iar cea de la Vulcan a fost sanctionata cu 5.000 de lei.
Zeci de oameni din aceste orase au indurat cateva zile fumul inecacios provenit de la gropile de gunoi. Cea a orasului Petrila a luat foc in urma cu doua saptamani, dupa ce s-a autoaprins.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.