Fumatul, interzis in locurile publice

Fumatul, interzis in locurile publice

0 166

Ministerul Sanatatii intentioneaza ca de la 1 iulie 2008 sa interzica fumatul in toate spatiile publice inchise. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca deciza va fi luata ca urmare a cerintelor Uniunii Europene ca fiecare tara membra sa stabileasca o strategie impotriva fumatului.


Totodata, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut un apel international ca toate tarile sa interzica fumatul in locurile publice inchise si la toate locurile de munca. Ziua Mondiala fara Tutun va fi celebrata joi, 31 mai.


?


82% din romani sunt de acord cu interzicerea fumatului


Ministerul Sanatatii a realizat un sondaj care arata ca majoritatea romanilor sunt de acord ca fumatul sa fie interzis in spatiile publice inchise.


Ministerul Sanatatii va propune interzicerea fumatului in spatiile publice inchise si va solicita Comisiei Europene o perioada de tranzitie de cinci ani, timp in care toate spatiile publice sa permita fumatul numai in locuri special amenajate. „82,2% din cei care au completat chestionarul au considerat ca fumatul ar trebui interzis in toate spatiile publice inchise. De asemenea, 53,8% considera ca nu ar trebui acceptata nicio derogare cu privire la aceasta decizie”, a sustinut Eugen Nicolaescu.


Peste 70% dintre cei care au raspuns sondajului lansat pe site-ul Ministerului Sanatatii vor ca aceste masuri sa fie puse in aplicare cat mai repede si sustin ca fumatul in spatiile publice inchise ii afecteaza in mod direct.


Ministrul Sanatatii sustine ca in tarile in care a fost interzis fumatul in locurile publice, numarul fumatorilor a scazut la jumatate in doar 3 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.