FUMATUL afecteaza libidoul femeilor

FUMATUL afecteaza libidoul femeilor

0 95

Din cauza tigarii, femeile au numai de pierdut: sanatatea, feminitatea, dulceata vocii, placerea de a face sex.
Tutunul este nociv pentru inima, creier, dar si pentru penis. Cu cat fumam mai mult, cu atat riscul de infarct, accidente vasculare si tulburari de erectie este mai mare.
Ne-am obisnuit ca aceste avertismente sa fie indreptate exclusiv catre barbatul activ sexual, care are viciul fumatului. Dar s-a dovedit ca tabagismul are acelasi risc si asupra femeii.
Daca fluxul sanguin catre organul sexual masculin este diminuat, evident ca va fi foarte dificil de obtinut erectia. La femeia fumatoare, din aceeasi cauza, se inregistreaza o scaderere a lubrifierii.
Mai mult decat atat, ultimele cercetari au demonstrat ca tabagimsul virilizeaza femeia.
Pentru ca echilibrul hormonal sexual al femeii este dat peste cap de intoxicarea cu nicotina. Nivelurile scazute de estrogen pot cauza uscaciune vaginala, subtierea tesuturilor vaginale, flux redus de sange in zonele genitale, precum si o sensibilitate vaginala scazuta, care pot contribui la probleme de excitatie sexuala sau de orgasm. Nivelurile scazute de androgeni pot contribui la problemele de libido.
Terapia hormonala poate fi adesea de ajutor. Doctorul Nicolae Calomfirescu confirma ca „lubrifierea inadecvata a vaginului poate fi cauzata de medicatie, lipsa de excitatie, dar si de modificari hormonale”, declara acesta citat de Jurnalul National. Poate va intrebati de ce femeile fumatoare au timbrul vocii grav? Raspunsul ni-l ofera medicul Daniel Popescu: „Modificarea timbrului vocii nu este consecinta unei iritari a coardelor vocale, ci urmarea cresterii secretiei de hormoni masculini”.
Pe termen lung, fumatul este toxic.
A renunta la fumat inseamna a impiedica blocarea arterelor, imbolnavirea plamanilor, vicierea aerului respirat de cei din jur. Dar poate fi un cadou, si chiar unuldeosebit: regasirea sexualitatii pierdute pentru o tigara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.