Fukushima: 20 km din jurul centralei – zona interzisa

Fukushima: 20 km din jurul centralei – zona interzisa

0 97

Fukushima: 20 km din jurul centralei – zona interzisa

Premierul japonez, Naoto Kan a anuntat joi ca o suprafata de 20 km din jurul centralei nucleare Fukushima a fost declarata zona intrezisa. Interdictia va intra in vigoare in noaptea de joi spre vineri.
Seful Executivului de la Tokio a facut acest anunt in timpul vizitei pe care a facut-o in regiunea centralei avariate la 11 martie, in urma cutremurului devastator si a valului tsunami care a urmat seismului – informeaza agentiile internationale de presa.
Zona declarata interzisa va fi controlata foarte strict, iar cei care locuiesc in aceasta regiune vor avea dreptul la vizite de cel mult doua ore pentru a-si lua lucrurile de care au nevoie. De altfel, aceasta masura a fost luata dupa ce politia a descoperit ca peste 60 de familii nu si-au parasit locuintele, in ciuda nivelului ridicat al radioactivitatii.
In urma cu cateva zile, reprezentantii TEPCO au anuntat ca sunt necesare aproximativ 3 luni pentru a reduce radioactivitatea provenita de la centrala nucleara de la Fukushima si intre 6 si 9 luni pentru a readuce toate reactoarele sub control. De la declansarea crizei nucleare, aproape 80.000 de locuitori au evacuat zona afectata de radiatii.
batrani – victimele cutremurului din Japonia
Autoritatile japoneze au facut publice noi date despre victimele cutremurului devastator si a valului tsunami care au lovit aceasta tara la 11 martie.
Astfel, 65% dintre cei care au murit in aceasta tragedie erau persoane cu varste de 60 de ani sau chiar mai mult. Peste 90 % din victime au murit inecate. Altele si-au pierdut viata in incendii, au fost strivite sau au murit din alte cauze.
Reprezentantii Asociatiei Nationale de Politiei au anuntat ca aproximativ 14.000 de persoane sunt in continuare disparute, iar bilantul ar putea ajunge la 27.000 de morti, informeaza agentiile internationale de presa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.