FSN-ul s-a maturizat!

FSN-ul s-a maturizat!

0 82

Cel putin cam asa a afirmat Mircea Geoana imediat dupa semnarea Parteneriatului pentru Romania, adaugand ca formula de colaborare cu PD-L era singura capabila sa asigure stabilitate.
Oare Mircea Geoana ne crede chiar asa de putintei la minte, superficiali in gandire si, intr-un final, tampit de creduli? Pai, de fiecare data cand s-a format cate un Guvern, acela avea cel mai tare program, si tara s-a tot dus la vale. Sa insemne asta, ca o continuare, ca programul de acuma va incerca sa ne termine complet?
In deschiderea discursului de la Palatul Parlamentului, Geoana vrea sa bage gol de la centrul terenului, sutand liftat si in scarita.
„Dupa 20 de ani, forte politice, aparent ireconciliabile, au inteles, intr-un moment dificil pentru tara, sa-si uneasca eforturile. Astazi, democratia romaneasca a aratat ca ne-am maturizat.”
Unde esti tu, d’Artagniane, ca sa vezi cum te puteai impaca, intr-o veselie de (ne)principii, cu Eminenta Sa Cenusie, cardinalul Richelieu? Uite ca Geoana, floretistul PSD, a reusit! Asta da muschetar in slujba tarii, cu spada infipta in ciosvarta grasa de deasupra focului, ca sa nu o ia altul doar pentru el, la inspiratia Olandezului Zburator.
„Venim cu dorinta de a colabora la cea mai eficienta guvernare pe care a avut-o Romania in ultimii 20 de ani.”
Da, Geoana are dreptate, cel putin urmatoarele trei zile. Ca dupa aceea bate la usa Parteneriatului primul val: impartirea cascavalului pe caprarii. Si sa te tii, frate, paruieli si injuraturi, ca la crasma din fundul satului de tigani! Cine sa-i auda, cand totul se va petrece in spatele unor usi blindate mai ceva ca cele ale unui adapost atomic. Fara mass-media cea afurisita si fara ochi stanjenitor de neavenit al celor care urmeaza sa fie scos, teoretic, din rahat. Si asta nu pentru altceva, dar macar sa aiba si poporul oarece distractie, ca in rest, vorbele sunt prea multe si prea mari pentru a deveni, macar 10%, fapte.
„Avem sansa de a transforma Romania din temelii, intr-un stat cu adevarat modern si avem obligatia de a recastiga increderea romanilor in politica si guvernare.”
Adica romanii nu vor mai fi improscati de jeep-uri luxoase cu noroiul si zloata nefericirii? Si girofarul belsugului se va invarti pentru ei, cantand duios serenada lunii de munca platita la timp si complet si indestulator pentru familie? Mira-m-as!
Nu stiu de ce, dar nu pot trece peste impresia ca Geoana mai are mult pana sa depaseasca stadiul de paiata naiva de la circul de pe strada Apei de Ploaie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.