FRUNDA SCAPA CAII

FRUNDA SCAPA CAII

0 114

FRUNDA? SCAPA? CAII


?


Se pare ca problema Kosovo, vazuta din unghi american si vesteuropean, atata focuri in UDMR. Eu le vad ca focuri de paie, dar mi-e teama, in actuala lipsa de coeziune a clasei politice in interesul tarii, ca aceste mici si efemere focuri de paie sa nu produca incendii la constructia tarii.


Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat oficial: “ Mergem ( UDMR, n.a.) in Parlamentul Europei sa cerem autonomia !” Si citez in continuare: “ In Europa exista 17 modele de autonomie, iar a noastra se va adauga lor prin specificitate. “


?


Doresc sa amintesc domnului Frunda, precum si celorlalti lideri UDMR, ca autonomiile europene se bazeaza pe criterii neintalnite la cetatenii romani de etnie maghiara. Nici ca numar, nici ca pozitie geografica, nici ca vechime in existenta istorica.


Si mai doresc sa amintesc faptul ca o uniune culturala este bines a-si vada de “ ozo szep “ si sa nu mai bage vrajba intre locuitorii unei tari prea primitoare.


?


Caci atitudinea conducatorilor UDMR sfideaza legile romane, asa bune sau rele cum sunt, si insasi Constitutia. Domnul Frunda, in calitate de jurist, ar trebui sa stie asta.


?


?Liderii acestei uniuni culturale – oare sunt oficial inregistrati politic ? – sponsorizati spre realizarea asa-zisei Ungarii mari, ar trebui sa lase ciocul mic in contextual in care alte nationalitati din Romania s-au integrat in societate, pastrandu-si specificul national, maghiarii din Romania avand chiar mai multe drepturi decat acestea si fiind egali romanilor.


?


Iar daca politicienii Romaniei accepta reprezentarea tarii in Parlamentul European de asemenea specimene, atunci vai de ei si de mama lor. Si vai si de noi !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.