Fructul pierdut al incasilor – Tamarillo

Fructul pierdut al incasilor – Tamarillo

0 140

Tamarillo seamana la prima vedere cu un ou vopsit de Paste. Sau cu o rosie lunguiata, diferenta o face codita verde. Este un fruct originar din America Centrala si de Sud. Se numara printre alimentele consumate candva de incasi, cunoscute la acea vreme drept „tomate de arbust“, data fiind asemanarea dintre cele doua. Fructele cresc grupate in manunchiuri, intr-un arbust vesnic verde, ce nu depaseste 6 m inaltime. Au forma asemanatoare cu cea aunui ou, iar culoarea pulpei variaza de la galben la portocaliu si rosu.
Tamarillo,este format din doua camere, miezul carnos si moale, simburi carnosi care pot fi savurati. Insa coaja nu este comestibila.
Se consuma proaspete, sub forma de sucuri, sau sunt utilizate la prepararea deserturilor, carora le imprima o aroma unica. Fructul este picant, usor dulce si poate fi comparat cu kiwi, rosiile sau fructul pasiunii. Din fructele de tamarillo se obtine ulei vegetal folosit in cosmetica.
In medicina traditionala, tamarillo este recomandat pentru numarul impresionant de minerale pe care le ofera organismului. Este bogat in provitamina A (betacaroten) care ii da fructului culoarea rosiatica si este indispensabila pentru o vedere buna si o piele sanatoasa. Vitaminele C si E, antioxidanti importanti inprevenirea cancerului si vitamina B6, necesara pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos, sunt de asemenea prezente in fructul de tamarillo. Tamarillo este si o sursa importanta de fier si de aceea este recomandat in timpul sarcinii. Potasiul continut scade tensiunea arteriala, iar magneziul si fosforul asigura regenerarea celulara. Tamarillo este bogat in fibre care activeaza aparatul digestiv, prevenind constipatia si cancerul de colon.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.