Fructele proaspete si sanatatea

Fructele proaspete si sanatatea

0 63

Medicii au constatat ca persoane cu obiceiuri alimentare gresite, adica cele care consuma in exces grasimi animale si carne, sufera de iritabilitate la colon, dand deseori in diaree, constipatie sau dureri de burta. Si aceasta datorita lipsei efectelor benefice fructelor, prin ceea ce contin ele.
Trebuie sa fie stiut de fiecare ca fructele proaspete contin o serie intreaga de vitamine, ele usureaza digestia, nu ingrasa si sunt satioase, usurand digestia, prevenind cancerul in multe cazuri, combatand efectele nocive ale fumatului.
De aceea medicii recomanda, ba aproape ca obliga, la consumul de fructe proaspete, oricand si in orice imprejurare si fara a vi se parea jenant daca o faceti si in alte locuri decat acasa.
Un alt fel de a consuma fructe este prepararea lor intr-o delicioasa salata de fructe, folosindu-se in acest scop fructele de sezon. Acestea pot fi insa combinate, dupa gust, cu fructe din compot sau cu cele exotice, aceste salate inlocuind benefic prajiturile si alte dulciuri.
Medicii mai recomanda consumul fructelor mai ales intre mese, in orice moment prielnic, sau cand organismul simte nevoia.
Un consum de fructe proaspete cat mai mare este recomandat si celor cu un nivel al colesterolului ridicat, celor cu afectiuni cardio-vasculare, si nu in ultimul rand fumatorilor, fructele intarind, prin aportul de vitamine, sistemul imunitar.
De aceea este indicat, cand treceti prin piata, sa nu uitati sa cumparati si fructe, renuntand la alte produse „la pachet sau punga”.
Din experienta proprie sunt, de data aceasta, in acord cu medicii.
Incercati si va veti convinge.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.