Fructele grecesti, mai ieftine decat cele autohtone

Fructele grecesti, mai ieftine decat cele autohtone

0 543

Criza elena nu a afectat pretul fructelor aduse din Grecia pe tarabele brasovene. Mai mult, unele s-au ieftinit. In Piata Dacia, tarabele sunt pline cu nectarine si piersici din Grecia. Piersicile se vand chiar si cu 2.50 kilogramul iar nectarinele cu 2.90 de lei. Mult mai scumpe sunt, in schimb, fructele neaose de padure

Criza elena nu a afectat pretul fructelor aduse din Grecia pe tarabele brasovene.

Mai mult, unele s-au ieftinit. In Piata Dacia, tarabele sunt pline cu nectarine si piersici din Grecia. Piersicile se vand chiar si cu 2.50 kilogramul iar nectarinele cu 2.90 de lei.

Mult mai scumpe sunt, in schimb, fructele neaose de padure.

Comerciantii din piete confirma cu nu exista diferente in pretul de achizitie al fructelor importate din Grecia. Unii vanzatori si clienti au bagat chiar de seama ca fructele grecesti sunt mai ieftine decat cele din Romania.

fructe de padureLa mare cautare sunt in aceasta perioada fructele de padure. Preturile sunt ridicate si pleaca de la 8 lei, zmeura, pana la 16 lei, coacazele.

Vanzatorii aduna fructele din Muntele Rosu, Fagaras sau din imprejurimile Sibiului si spun ca este o munca grea si migaloasa.

Pentru ca in aproximativ doua saptamani fructele de padure vor trece, unii cumparatori iau cantitati mai mari, pe care le pun in congelator.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.