Fructe si legume gratuite in scoli

Fructe si legume gratuite in scoli

0 68

Comisia Europeana este extrem de interesata de alimentatia zilnica a celor care reprezinta viitorul ei, adica, cei mai mici dintre noi, copiii si adolescentii.
Din acest motiv, una dintre cele mai interesante masuri luate de inaltul for il constituie aplicarea unui sistem prin care elevii sa beneficieze in mod gratuit de fructe si legume, potrivit unui comunicat dat publicitatii de CE.
Suma totala ce se preconizeaza ca va fi alocata anual este de 90 de milioane de euro, bani alocati, bineinteles ,din fonduri europene.
Aceasta decizie este inclusa intr-un sir mai larg de etape ce urmeaza a fi adoptate pentru ameliorarea sanatatii si a alimentatiei, etape ce fac parte din „Strategia pentru Europa privind problemele de sanatate legate de nutritie, supraponderabilitate si obezitate”.
Specialistii se bazeaza pe faptul ca, de cele mai multe ori, obiceiurile dobandite in copilarie si in adolescenta se pastreaza toata viata.
„Aceasta propunere demonstreaza ca suntem foarte hotarati sa luam masuri concrete de combatere a obezitatii”, a spus comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Mariann Fischer Boel, conform comunicatului.
„Prea multi dintre copiii nostri mananca mult prea putine fructe si legume si adesea nu apreciaza gustul bun al acestora. Este de ajuns sa ne plimbam pe orice strada principala din Europa pentru a ne da seama de gravitatea problemelor cu care ne confruntam in privinta copiilor supraponderali. Haideti sa gasim o solutie”, a mai adaugat domnia sa, citata de mediafax.
OMS recomanda ca fiecare persoana sa consume zilnic o cantitate neta de 400 grame de fructe si legume.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.