Freedom House, la scarmanat

Freedom House, la scarmanat

0 181

“Meciul” din justitie, intre ministrul Chiuariu si magistratii pro-Basescu, in frunte cu fostul ministru Monica Macovei, continua. La minge este acum Chiuariu, decis sa puncteze. Dupa verificarea de catre Corpul de Control al Ministrului Justitiei a modului de contractare de catre Ministerul Justitiei, a serviciilor de audit independent al rezultatelor si impactului generate de Strategia Nationala Anticoruptie 2001-2004, ministerul a sesizat Parchetul Instantei Supreme privind achizitia serviciilor de audit efectuate de Freedom House.


Acuzatiile aduse unora dintre fostii reprezentanti ai Ministerului, in frunte cu Monica Macovei, vizeaza falsul intelectual, faptele incriminate intrand sub incidenta articolului 289 din Codul Penal.


“Ca urmare a controlului, s-au constatat indicii ca reprezentanti ai Ministerului Justitiei, impreuna cu reprezentanti ai Freedom House Romania, au incercat, prin emitere de inscrisuri, sa creeze o aparenta de legalitate in procedura de achizitie a serviciilor de audit care a stat la baza emiterii HG nr. 231/2005 privind aprobarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2005-2007 si a planului de actiune pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2005-2007”, se arata intr-un comunicat al ministerului.


“In cadrul interpelarilor formulate de Camera Deputatilor, in perioada 2005-2006, pe subiectul achizitiei serviciilor de audit, Ministerul Justitiei a prezentat date inexacte cu privire la procedura de selectare a Freedom House si la componenta??echipei care a realizat auditul”, se mai spune in comunicat
Prezentarea de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea ministerului pentru a ascunde savarsirea posibilelor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului poate constitui infractiune, asa cum prevede art. 8 alin. 1 lit. b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala.


Liderul Freedom House Romania, Cristina Guset, citat de Mediafax, a declarat ca va prezenta Parchetului toate documentele referitoare la contractarea auditului pentru Strategia nationala anticoruptie, acte din care reiese ca organizatia a actionat corect.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.