Frecții cu… CARMOL declarate reformă în consiliile județene!

Frecții cu… CARMOL declarate reformă în consiliile județene!

2 49

Președintele Consilului Județean Brașov, Adrian Veștea, însoțit de Ilie Bolojan, șeful CJ Bihor, dar și de președinții consiliilor județene din Prahova, Bistrița și Mureș, au avut o rundă de convorbiri cu premierul Florin Cîțu pe tema bugetului de stat.
Cadrul discuțiilor s-a derulat din perspectiva viziunii Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, a cărei președinte este tot Adrian Veștea, asupra bugetelor care trebuie allocate județelor, în special pentru investiții, dar și pentru compensarea cheltuielilor respectivelor consilii cu combaterea coronavirusului. Cheltuielile deci, pe termen scurt și lung.

Șeful UNCJR a solicitat sprijinul guvernului pentru asigurarea eficientă a cheltuielilor bugetare pe termen lung. Veștea a reiterat și necesitatea eficientizării și a activității consiliilor și instituțiilor din subordine, deci reformă administrativă, care s-ar putea traduce prin reducerea cheltuielilor cu personalul angajat al CJ-urilor și instituțiilor din subordine.
Ceea ce ar însemna ori reducerea masivă a salariilor, ori concedieri în rândul personalului administrativ al județului, măsură adoptată deja de Ilie Bolojan la Bihor. Adrian Veștea a declarat criptic, la ieșirea de la întrunirea cu premierul: „Am discutat despre probleme cu care se confruntă administrația locală și urmează să venim cu propuneri.
Am convenit cu premierul Florin Cîțu ca la nivelul consiliilor județene să gândim o strategie bugetară transparentă pentru următorii patru ani.,,

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Indivizii care conduc de ceva ani administratia nu au fost si nu sunt in stare sa-si puna oamenii la munca. In consecinta solutia este sa-i arnunce pe drumuri. Ca mai apoi sa ocupe o parte din posturi cu „oameni de partid” si rude. Trebuie oprita o astfel de gandire pornita din perioada anilor 1990 cand prin restructurare n-au inteles decat sa arunce oamenii pe drumuri…

    • Hai nu zău!?
      Dar este normal ca uriașa armată de trânte bugetare să crească an de an!? Populația scade dar numărul asistaților la buget crește! CUM VINE AIA!? Liniștit se poate dezbăra statul de 60% dintre putori.

      Este normal ca liftele bugetare să aibă media salarială dublă față de a celor ce le plătesc taxele și impozitele!? Să aibă „vouchere de vacanță” sau „normă de hrană”?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.