Fraude în SUA după rețeta CARITAS, pe cale electronică!

Fraude în SUA după rețeta CARITAS, pe cale electronică!

0 86

Actul de acuzare de 27 de pagini, prezentat la tribunalul federal districtual din Newark, New Jersey, i-a descris pe Matthew Brent Goettsche, 37 de ani, Jobadiah Sinclair Weeks, 38 de ani, ambii din statul Colorado, precum și pe Silviu Balaci, ale cărui vârstă și rezidență nu au fost imediat cunoscute, drept parte a unei conspirații menite să comită fraude dupa reteta CARITAS  pe cale electronică.
Ei au fost acuzați și că au oferit și vândut valori mobiliare neînregistrate.„Ceea ce  au făcut echivalează cu ceva mai mult decât o schemă Ponzi bazată pe tehnologii moderne, care i-a fraudat pe investitori cu sute de milioane de dolari”, a spus procurorul federal Craig Carpenito.
Procurorii afirmă că BitClub Network, care a operat din aprilie 2014 până în această lună, a fost clădită pe solicitarea de bani de la persoane la schimb cu acțiuni la presupuse mine de criptomonede și cu recompense pentru investitorii care atrăgeau noi clienți. Grupul nu a înregistrat acțiuni la US Securities and Exchange Commission, afirmă acuzarea.

Dar în spatele scenei ei au părut a împărtăși lăcomie, dispreț pentru investitori și, uneori, îndoieli cu privire la susținerea schemei. 
În februarie 2015 Goettsche i-a comandat lui Balaci să „salte câștigurile zilnice din mină cu 60%”, conform acuzării, la care se spune că Balaci l-a prevenit că „nu este sustenabil, este teritoriu ponzi [sic] și bani ponzi rapizi… dar se face. Balaci i-a spus lui Goettsche nu cu mult timp după lansarea companiei că publicul-țintă ar fi „tipicul investitor MLM (multi-level marketing) prost”.
Mai târziu, Goettsche i-a spus lui Balaci că „clădim tot modelul pe spinarea idioților” și că „a dovedi mineritul … înseamnă doar să convingem dobitocii”.

Patru acuzați erau chemați  în fața tribunalului. Autoritățile caută un al cincilea bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.
Dacă vor fi găsiți vinovați, acuzații riscă pedepse maxime de 20 de ani în închisoare și amenzi până la 250.000 de dolari pentru conspirație în vederea fraudei. 
Conspirația pentru a vinde acțiuni neînregistrate se pedepsește cu o sentință maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. (NBC News)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.