Frauda prin mesaje electronice la Banca Transilvania

Frauda prin mesaje electronice la Banca Transilvania

0 56

Hotul de buzunare nu mai este de mult la moda. Acum nu mai renteaza sa-l buzunaresti pe cel de langa tine pentru cativa lei uitati in portofel sau in buzunarul de la pantaloni.
Hotii din ziua de azi s-au adaptat nevoilor pietei. Acestia nu mai opereaza prin confruntare directa cu victima, face-to-face, ci o racoleaza de la distanta.
Datorita tehnicii, hotii dau acum SMS-uri.
Banca Transilvania avertizeaza ca o au inregistrat o serie de tentative de frauda de tip “phishing”. Iata despre ce este vorba: clientii bancii, posesori de carduri, primesc mesaje pe telefonul mobil prin care li se solicita date confidentiale aferente cardurilor.
Astfel, banca s-a vazut nevoita sa dea un comunicat de presa prin care sa specifice faptul ca este vorba nu numai de o eroare, ci chiar de frauda.
„Informam ca Banca Transilvania nu a transmis si nu va transmite clientilor sai mesaje prin care sunt solicitate date confidentiale privind cardurile, respectiv nu trimite niciodata mesaje e-mail in care sa fie introduse link-uri catre site-uri in care sa li se ceara clientilor sa introduca informatii cu privire la identitatea personala, conturi, numarul cardului, data expirarii, PIN-ul sau alte detalii despre produse si servicii bancare detinute”, se arata in comunicatul Bancii Transilvania, citat de NewsIn.
Banca intentioneaza sa coopereze cu autoritatile abilitate pntru a descoperi persoanele vinovate de aceste actiuni ilegale.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.