FRAUDA ELECTORALA NATIONALA (2) PSD solicita CCR anularea alegerilor

FRAUDA ELECTORALA NATIONALA (2)
PSD solicita CCR anularea alegerilor

0 60

PSD a depus, marti, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), contestatia de anulare a turului doi al alegerilor prezidentiale, a anuntat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Vot multiplu, turism electoral, procese verbale falsificate …
„Cererea a fost inregistrata avem convingerea ca probele pe care le avem pana acum si care se mai strang si la ora asta si vin din toata tara si din afara, sunt suficiente pentru ca CCR sa accepte solicitarea noastra si sa anuleze turul II al alegerilor prezidentiale”, a declarat Dragnea.
El a spus ca PSD invoca lucruri care au fost vazute de fiecare cetatean in saptamana dinaintea alegerilor si in ziua alegerilor cum ar fi mita electorala, procese verbale care au fost modificate dupa ce au plecat de la sectia de vot, CNP-uri falsificate, oameni care au votat de mai multe ori si turism electoral.
El a subliniat ca au suficiente dovezi sa demonstreze ca exista un mare dubiu asupra corectitudinii alegerilor si ca dimensiunea fraudei a fost „colosala”. Despre decizia de anulare a alegerilor, Liviu Dragnea a recunoscut ca ar fi una fara precedent.
„Trebuie sa spunem cu amaraciune ca si operatiunea de fraudare a alegerilor a fost fara precedent. Nu stiu daca doar in Romania, nu vreau sa jignesc nicio tara, dar poate doar pe alte meleaguri s-a mai practicat asa ceva”, a mai spus Dragnea, adaugand ca acestea seamana cu alegerile organizate de sovietici in 1946.
El a precizat ca la ora la care vorbeste, Autoritatea Electorala Permanenta a finalizat verificarea CNP-urilor de la alegerile europarlamentare si sunt 13.826 de cazuri de vot multiplu. Documentatia a plecat deja spre Ministerul Administratiei si Internelor si o sa le afiseze si pe site-ul institutiei.
„Incet-incet incep sa apara dovezile ca ceea ce spunea Dan Nica la vremea respectiva a fost real si ca de fapt motivul pentru care a fost indepartat de la Ministerul de Interne a fost ca la alegerile prezidentiale sa poata sa se puna in practica aceasta operatiune fara precedent de fraudare a alegerilor”, a mai spus Dragnea.

CCR are trei zile pentru a se pronunta
Dupa sesizare, in mod normal, pana vineri ar trebui sa existe un termen in care sa se judece, pentru ca legea spune ca CCR trebuie sa se pronunte pana la momentul la care se valideaza alegerile.
CCR va trece la analizarea contestatiilor doar dupa ce vor fi trimise rezultatele finale de la BEC.
Senatorul social-democrat Daniel Sova a declarat ca din cate stie, PSD va aduce probe pentru anularea alegerilor „un camion, metri cubi intregi de probe”.
Sova a mai spus ca PSD depune un efort colosal, incepand de luni dimineata, cu toate organizatiile judetene din teritoriu, sa adune probe si a precizat ca au rapoarte, filme, chiar si din diaspora. El a sustinut ca nu vor demonstra doar frauda a 70.000 de voturi, ci a peste 200.000 de voturi.
„Aici diferenta este minima, este un 0,6%. Stiti ca de fapt un vot face doua in momentul trecerii dintr-o parte in alta. Sunt fraude evidente. Avem peste 700.000 de voturi in sectiile speciale din Romania si strainatate. Presedintele Geoana este totusi presedintele romanilor din tara, iar Traian Basescu a castigat in diaspora. Este imposibil sa existe doua Romanii diferite. Nu pot sa voteze 75% in strainatate cu domnul Basescu si mai multi romani sa doreasca schimbarea in tara. Este absolut nefiresc”, a mai spus Sova.
El a adaugat ca in diaspora nimeni nu verifica mita electorala, nefiind nicio autoritate din strainatate care sa se ocupe de scrutinul pentru alegerile din Romania. Potrivit lui Sova, PSD urmeaza sa depuna alte sesizari si la BEC.
Sova a sustinut ca „se poate demonstra ca aceste fraude sunt facute in numele PD-L”. „Sunt probe pe care le vor analiza judecatorii. Veti vedea, va fi totul OK”, a adaugat el, aratandu-se increzator in succesul demersului PSD.

Ddemocratia Romaniei se afla intr-un moment de cumpana!
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca CCR are are doua zile pentru a decide daca mandatul lui Traian Basescu este valid sau invalid si pentru a stabili daca „vom merge in continuare cu un mandat bazat pe frauda, minciuna si manipulare” sau poporul roman va avea sansa sa aleaga din nounat.
„Colegii mei au depus azi (marti – n.r.) la CCR un numar impresionant de dovezi si vom continua sa mai furnizam si altele. Iar faptul ca azi, Autoritatea Electorala Permanenta a confirmat oficial ca, la alegerile europarlamentare, s-au constatat 14.000 de voturi duble fara nicio consecinta legala, politica sau electorala, ne arata ca, in acest moment, democratia romaneasca se afla intr-un un moment de rascruce”, a spus Geoana.
Liderul social democrat a subliniat ca „opinia unanima a parlamentarilor PSD, ca a multor milioane de romani, este ca democratia tarii noastre se afla intr-un moment de cumpana”.
„Fie acceptam ca putem merge in continuare ca pana acum, ca asistam la cumpararea a sute de mii de voturi pe bani, fie ca Romania merita o democratie autentica. Vocea unanima a colegilor mei arata revolta si indignarea (…)”, a afirmat el.
Geoana a mai atras atentia ca „este oarecum suspect” faptul ca luni, liderii democrat- liberali Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu au mers la sediul MAI. „Au mers acolo pentru a pune batista pe tambal”, a conchis Geoana

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.