Fraților, este ultimul tren!

Fraților, este ultimul tren!

5 324

Este ora 18 și un sfert! Televiziunile se pregătesc să ne anunțe cine sunt câștigătorii alegerilor locale. De fapt, aceștia sunt știuți de la începutul campaniei electorale! Câștigătorii sunt Ei. Nu Noi
Noi nici nu am participat! Sau dacă dintre Noi unii totuși au ajuns să candideze, au făcut-o lăsându-se la voia întâmplării, iar nu după o strategie bine gândită!

Nu vor ajunge primar al Bucureștiului nici Florin Călinescu, nici Cătălin Berenghi, nici  Simion sau Coita, ci unul dintre cei doi candidați ai așa ziselor principale partide. Un comentator politic mereu prezent pe micile ecrane a făcut și cel mai sumbru pronostic: cine va fi ales primar la București va candida cu șanse mari la preșidenția Țării peste 4 ani! …Oare putem cădea atât de jos?!

Ei, adică candidații partidelor parlamentare, candidații celor care de 30 de ani legiferează în contradicție cu cele mai elementare interese naționale. Iar Noi, care ne considerăm patrioți, ba chiar naționaliști, rămânem mai departe în afara jocului politic?! Campionatul se joacă fără nicio echipă care să ne reprezinte?

Mai avem o șansă la 6 decembrie 2020. Adică la alegerile generale de peste două luni. Dar răstimpul pe care îl avem la dispoziție este mult mai scurt: o lună, până la începutul de noiembrie, când se vor depune candidaturile. O lună în care să facem ce nu am reușit să facem în ani de zile! Pare imposibil! Pare! Dar nu e imposibil!
De ani de zile nu reușim noi, patrioții, noi, naționaliștii, nu reușim să ne adunăm laolaltă. Dar acum ne cunoaștem destul de bine unii cu alții și sunt șanse să ne putem suporta unul pe altul sub același drapel, sub aceeași firmă:

Salus Reipublicae suprema Lex!
Salvarea Țării este țelul suprem!

Îmi iau răspunderea de a striga „Adunarea!” Îmi iau răspunderea de a demara operațiunea anevoioasă la care îi chem pe toți cunoscuții mei, inclusiv pe cei care cunosc ideile mele și le împărtășesc măcar în parte! Apelez la cunoscuții și prietenii cunoscuților mei, care se simt solidari cu ideea de interes național!
Îi chem alături pe toți românii care suferă în tăcere asistând neputincioși la spectacolul degradării societății românești! Așa nu se mai poate! Trebuie ieșit în calea dezmățului politicianist pentru a le pune mâna în piept și a le striga în obraz: Așa nu se mai poate!

Pentru asta este nevoie de două acțiuni care vizează alegerile parlamentare de peste două luni:

 1. Organizarea unui partid naționalist care să prezinte candidați valabili la alegerile din decembrie.
 2. Exercitarea presiunii publice asupra partidelor parlamentare pentru a le ajuta și determina să pună pe listele de partid candidați valabili, renunțând la impostorii pe care i-au promovat până acum.

Deocamdată, atât! În seara aceasta, când vom face bilanțul trist al unor alegeri penibile, e bine să știm că speranța noastră în mai binele pentru Țară este întemeiată. Este trează! Românul nu piere!

Doamne, ajută!

Ion Coja
27 septembrie ora 19,15

COMENTARII

 1. Alt idiot cu „Doamne ajută”!!! De unde apar nenorociți ca ăsta?
  Ion Coja un mare cărturar în viață
  Paralel cu activitatea didactică şi ştiinţifică, ION COJA s-a afirmat şi ca prodigios autor de literatură şi publicistică, publicând o serie de romane şi piese de teatru mult apreciate pentru originalitate şi îndrăzneală, pentru perfecţiunea stilistică. A publicat sute de articole pe temele cele mai gingaşe, mai riscante, străduindu-se să fie mereu de partea adevărului şi a dreptăţii. În 1979 a primit premiul Academiei Române pentru piesa de teatru Credinţa, un text în care nu s-a temut să facă, pentru prima dată în anii de dictatură, o veritabilă apologie a rolului jucat de Brătieni şi de însuşi Carol I în istoria românilor.

  Non-conformismul l-a făcut celebru pe ION COJA printre studenţi şi scriitori, problemele ridicate de acesta înclusiv in adunările de partid ale PCR sau ale obştii scriitoriceşti stârnind deseori ecouri în presa liberă din Occident. Mulţi l-au considerat pe ION COJA un disident anti-comunist, dar această etichetă nu i se potriveşte. Căci ION COJA nu a ezitat să recunoască epocii Ceauşescu anumite merite şi realizări. Deşi înainte de 1990 nu a scris nici un rând de laudă la adresa regimului ceauşist, ci dimpotrivă, l-a criticat oridecâteori s-a ivit prilejul, după 1990 ION COJA a fost primul şi multă vreme singurul publicist şi om politic care a cerut ca lui Nicolae Ceauşescu să i se aplice o judecată corectă şi să i se recunoască meritele, reale şi nu puţine, pe care acesta le-a avut, mai ales în comparaţie cu conducătorii de care România a avut parte după 1990.Adevărata etichetă care i se potriveşte lui ION COJA este aceea de patriot, de naţionalist, de combatant statornic şi tenace pentru interesele neamului românesc, pentru afirmarea şi creşterea a tot ce este românesc. Îi place să afirme: „sunt român şi nimic din ce este românesc nu-mi este străin”!

  Recunoaşte cu plăcere că a avut doi mentori, doi oameni care i-au orientat viaţa spirituală: Acad. ALEXANDRU GRAUR şi PETRE ŢUŢEA.

  După 1990 se numără printre cei dintâi care au priceput şi au demascat caracterul anti-românesc al aşa zisei „Revoluţii” şi al guvernării instalate prin crimă şi minciună. Nu pregetă nici o clipă şi se alătură celor care au iniţiat „Vatra Românească”, în replică la provocările iredentismului udemerist. Este ales prim-vicepreşedinte al Uniunii Vatra Românească şi se impune ca ideolog al acestei organizaţii patriotice, al cărei rol în stoparea şi temperarea activităţilor revizioniste maghiare a fost decisiv în primii ani de după decembrie 1989.În anii 1992-96 este senator pe lista Partidului Democrat Agrar. Apreciat de colegii de partid pentru activitatea sa parlamentară, este ales prim vicepreşedinte al PDAR şi desemnat candidat al PDAR pentru alegerile prezidenţale din 1996. . Ca senator, ION COJA s-a remarcat prin numeroase intervenţii oportune şi energice, prin campania iniţiată împotriva legiferării dreptului străinilor de a cumpăra pământ în România.

  Paralel cu activitatea din Vatra Românească, ION COJA înfiinţează Liga pentru Combaterea Anti-Românismului LICAR, organzaţie care se implică radical în apărarea drepturilor elementare ale românilor, ca populaţie majoritară şi făuritoare a statului român. Reacţionează cu argumentele cele mai temeinice la acuzaţia că românii au participat la Holocaust şi se impune ca apărător al demnităţii româneşti, în ciuda complotului mediatic şi politic al clasei politice, dispusă să accepte orice umilinţă, orice tranzacţie, numai ca să-şi păstreze privilegiile.Intransigent şi categoric atunci când sunt afectate interesele româneşti, ION COJA a susţinut întotdeauna dreptul oricărui popor, al oricărei comunităţi etnice sau religioase, de a-şi afirma existenţa şi identitatea în limitele adevărului istoric şi al reglementărilor democratice.

 2. IDIOT = 1. Persoană care suferă de idioție; tâmpit, cretin, imbecil. 2. Adj. (Despre manifestări ale oamenilor) Care manifestă, care denotă nerozie, stupiditate etc. [Pr.: -di-ot] – Din fr. idiot.
  Daca asta este parerea Dvs. despre un scriitor cunoscut si mai sles un lingvist roman cu studii si cercetari serioase in domeniu , nu ne ramane decat sa-i dam iar dreptate marelui Balzac care scria ca ” hartia, chiar si alba… poate sa rabde orice” inclusiv cugetarile unor persoane , definite astfel de dictionar…

  • @d.d….,
   1) Lasa autocritica.
   2) Cunoscut de cine?
   3) Unul care se roaga mai stiu eu cui sau se bazeaza pe zei imaginari nu reprezinta nimic.

   P.S.
   Raspunde tu, atunci, la intrebarea referitoare la pozitionarea zeului aluia fata de copii flamanzi.

 3. Alt idiot cu „Doamne ajută”!!! De unde apar nenorociți ca ăsta? Unde-i zeul lui când în țara asta se duc sute de mii de copii la culcare cu burțile goale iar lighioane pușcăriașe ca Berbecali, ciobanul semianalfabet, stau în palate? UNDE????

  • …ce are ”dinsa” cu prefectura? ce are Ion Coja ”burțile goale” si ”lighioane pușcăriașe ca Berbecali”… ce are sensul celor scrise in articol cu imprecatiile tale pline de semne ortografice? ce-ai facut TU in viata asta, in comparatie cu Ion Coja, ca ”sa-ti marchezi” trecerea prin viata asta, prin epoca asta, prin tara asta, prin universul asta? ori, asa cum este moda azi, esti un ”latrator” la toti si toate, esti nemultumit de orice si incerci demolarea a tot, inclusiv a spiritului si a ideii? de gelulache ”somitatea” nu am auzit in viata mea… de Ion Coja insa… acest om N-A TRAIT DEGEABA… tu? in afara de totala lipsa de ratiune, de multele semne de punctuatie nu arati nimic… sa pomenesc de acel ”Doamne, ajută!”… ai fost macar o data in viata ta in Ardeal? daca s-ar fi intimplat asta poate, doar poate, ai fi auzit ca acest ”Doamne, ajută!” se rosteste in milioane de imprejurari, in milioane de intonatii, cu milioane de sensuri… acest ”Doamne, ajută!” nu invoca divinitatea, nu este semn de bigotism, nu are de-a face cu ”zeul lui” sau vre-un sens religios… doar un redus mintal poate atribui acest ”Doamne, ajută!” unei invocatii religioase… si daca at fi fost asa… care ar fi fost problema? esti dintre nemernicii neo-marxisti de azi, dintre neo-liberalii fascisti si tradatori, dintre tfl-istii si ”#rezistii” de care oamenilor normali le este sila? si, in definitiv, ce dreaq cauti aici, pe paginile astea, daca ai alta orientare? ori asta este ”misiunea” ta? postac? demolator de idei? semanator de ura si indoiala? vezi ca haznaua ta este in alte pagini web… imunditatile tale sint nu numai inutile ci si patetice… chiar crezi ca un om de statura lui Ion Coja se coboara la nivelul tau de pitifelnic paduchios? chiar traiesti cu senzatia ca iti va da o replica? mars de aici si alatura-te turmei tale de urlatori la luna si nu mai incerca sa fii bagat in seama… voua, celor aidoma tie, vi s-a pregatit neantul… nici nu veti fi existat… destinul gunoaielor, de cind lumea, este unul singur… sa putrezeasca si sa intre cit mai in strafunduri, acolo unde va simtiti voi cel mai bine… NICIODATA cei asemenea tie nu au facut ceva semnificativ in istorie… chiar daca au fost accidente, pina la urma soarta, karma, destinul si tot ceea ce inseamna evolutie, v-a anihilat, v-a sters, v-a aruncat in uitare sau in ridicol… aruncind expresia ”zeul lui” ti-ai aratat nu numai limitele inguste ale ceea ce tu crezi inteligenta ci si ura in oamenii care CRED in ceva, care au taria de a sustine asta public, de a contribui prin orice fel la evolutie… VOI sinteti negarea evolutiei… niste ratati frustrati si pusi pe distrugere, niste fomisti insatiabili, o turma de decerebrati teleghidati si manipulati… fascismul vostru dus la extreme va face niste ”condamnati” fara putinta de a realiza ceva in viata asta, fara nici o palida urma de umanitate, desi va faceti tocmai din asta scut si slogan… traiti si sinteti niste morti umblatori…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.