Frankfurt: sitepentru promovarea scriitorilor

Frankfurt: sitepentru promovarea scriitorilor

0 133

Contemporary Romanian Writers, site creat de editurile Polirom si Cartea Romaneasca in vederea promovarii literaturii romanesti, a fost foarte apreciat la lansarea lui la Targul de carte de la Frankfurt (15-19 octombrie), unul dintre cele mai mari evenimente editoriale, informeaza www.book-fair.com.
„Spre deosebire de Rusia, atat guvernul coreean cat si cel roman au lansat poiecte ample pentru a-si promova mai bine scriitorii in strainatate”, se arata pe site-ul Targului de la Frankfurt.
Potrivit www.book-fair.com, site-ul dedicat scriitorilor romani contemporani este „realizat in conditii grafice foarte bune si este incredibil de util oricarui editor interesat de literatura romana”.
Descris de acelasi site ca fiind „un proiect ambitios”, www.romanianwriters.ro are ca obiectiv o mai buna informare a editorilor din strainatate in ceea ce priveste cele mai noi aparitii din literatura contemporana nationala.
Numeroasele contacte avute la ultimele trei editii ale Targului de la Frankfurt, editarea unor cataloage de promovare specializate, precum si invitarea, an de an, a unor autori pentru lecturi publice la standul romanesc de la Frankfurt sunt doar cateva dintre modalitatile prin care numarul de contracte de traducere in alte limbi a unor opere semnate de autorii romani publicati de cele doua edituri a ajuns deja la circa 40.
Site-ul este realizat in limba engleza si cuprinde informatii despre autori, prezentarea cartilor, fragmente semnificative din opera acestora, repere critice, precum si despre editurile sau tarile in care cartile au fost sau urmeaza a fi publicate.
Pe site sunt inclusi 35 de autori, printre cei mai tradusi la ora actuala numarandu-se: Norman Manea, Gabriela Adamesteanu, Filip Florian, Dan Lungu, Petru Cimpoesu, Florina Ilis, Florin Lazarescu, Simona Popescu, Nora Iuga, Cecilia Stefanescu, Lucian Dan Teodorovici, Alexandru Ecovoiu si Stelian Tanase.
In perioada imediat urmatoare, vor fi lansate variante ale site-ului in limbile germana si franceza, iar numarul autorilor prezentati va creste la aproximativ 70.
La editia din acest an a Targului de Carte de la Frankfurt, standul Romaniei ii va avea drept invitati pe scriitorii Norman Manea si Gabriela Adamesteanu, care isi vor lansa seria de volume publicate la Polirom, numerosi reprezentanti ai unor importante edituri si agentii literare din strainatate anuntandu-si deja prezenta la eveniment.
Opera celor doi autori romani va fi prezentata de criticii Carmen Musat si Daniel Cristea Enache.
Romania este reprezentata la Targul de Carte de la Frankfurt de un numar de 31 de edituri, societati de publishing si institutii de cultura.
Norman Manea si Gabriela Adamesteanu vor fi prezenti la lansarea a doua proiecte editoriale care le sunt dedicate si la o dezbatere intitulata „Literatura si exil”, la standul Romaniei, seria de evenimente fiind organizata de editura Polirom in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.