Francezii vor sa cumpere Prodlacta Brasov

Francezii vor sa cumpere Prodlacta Brasov

0 67

Prodlacta Brasov este cautata de mai multi investitori straini interesati de laptele autohton. Acestis sunt interesati sa-si achizitioneze un pachet cat mai consistent de actiuni ale companiei brasovene. Momentan firma are capital integral autohton, dar se pare ca mai multe firme din Israel si din Franta sunt interesate de cumpararea de actiuni.
Astfel, israelienii de la Tnuva au dorit sa ofere 4 milioane de euro pentru preluarea controlului, dar actionarii companei brasovene nu s-au lasat impresionati de suma oferita.
Insa, se pare, francezii de la Lactalis sunt pe cale sa bata palma si sa incheie afacerea.
Francezii conduc o companie serioasa cu cifra de afaceri anuala de 9 milioane de euro, avand mai multe sucursale in tarile din centrul si din estul Europei, ultima achizitie fiind o fabrica din Cehia, Mlekarna Kunin.
Fabrica brasoveana detie mai multe fabrici de produse lactate, dar si de inghetata, situate in jurul municipiului Brasov: o fabrica de telemea in Fagaras si una de branzeturi in Homorod.
Prodlacta S.A. a fost infiintata in anul 1900, la Brasov.
Avand 600 angajati, firma produce o gama larga de: branza, smantana, iaurt, inghetata, creme de unt. Produsele si serviciile au ca piata principala de desfacere Romania.
Clientii nostri sunt firme importante de pe plan local si national. Compania a inregistrat cresteri de peste 10% in ultimul an, dupa cum se arata in pagina de internet a companiei.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.