Fotografii vechi si noi la Muzeul de Istorie

Fotografii vechi si noi la Muzeul de Istorie

0 56

La inceputul acestei saptamani la Muzeul de Istorie a avut loc vernisajul unei expozitii inedite. Este vorba despre expozitia „Secretele fotografiei”, pe care pasionatii artei fotografice o pot vizita la Muzeul Judetean de Istorie pana in data de 28 mai.
Expozitia cuprinde peste 100 de fotografii, o parte foarte vechi, de la inceputul secolului trecut, inainte de Primul Razboi Mondial, din perioada interbelica si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, si este completata de fotografii din vremurile noastre, realizate de cursanti ai cursului de fotografie realizat de fotograful Tereza Simon. Expozitia fotografiilor vechi este un proiect inceput anul trecut, in luna octombrie, realizat de Muzeul de Istorie si Scoala Generala din Prejmer. In cadrul proiectului, elevii scolii din Prejmer au adunat fotografii vechi, din albumele familiilor lor, fotografii cu valoare de document, sarcina copiilor fiind aceea de a afla perioada in care a fost realizata fotografia, precum si de a da o explicatie acesteia. De mentionat este faptul ca cea mai veche fotografie dateaza din anul 1911, dar expozitia este dominata de fotografii din perioada interbelica.
In cadrul expozitiei, fotografiile au fost asezate pe categorii: „frumoasele timpului”, „batrane”, „armata”, „costumele populare”. Expozitia „Secretele fotografiilor” este completata de fotografii ale vremurilor noastre, facute de sase cursanti ai cursului de fotografie initiat de fotograful Tereza Simon. Cursantii pasionati de fotografie au expus fotografii care au ca subiect „arhitectura moderna”.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.