Fotografii socante pe pachetele de tigari

Fotografii socante pe pachetele de tigari

0 75

Incepand cu data de 1 iulie 2008, pe pachetele de tigari vor aparea avertismente si imagini socante care vor arata consecintele fumatului asupra sanatatii. Actiunea are ca scop reducerea consumului de tutun prin constientizarea populatiei asupra consecintelor fumatului pentru sanatate.


Comisia Europeana a lasat la latitudinea autoritatilor din fiecare tara sa aleaga 14 poze din 42. In toate apar adulti sau copii distrusi de tutun. Pe principiul ca fumatorii nu au nevoie de subtilitati, ci de adevarul crud, acela ca tigara ucide, romanii se vor vedea pe pachetele de tigari cele mai cumplite fotografii propuse de Comisia Europeana. Pozele vor fi insotite de mesaje anti-tutun.


Autoritatile spera ca pictogramele sa-i determine pe fumatori sa renunte la acest viciu. Costurile totale pentru introducerea pictogramelor se ridica la aproximativ patru milioane de euro, cheltuieli pe care le vor suporta producatorii de tigari.


In momentul de fata, 46% dintre romani fumeaza cel putin o tigara pe zi, iar 33% dintre cei care au implinit 15 ani sunt dependenti de tutun. Asa se explica de ce in Romania mor anual 33.000 de oameni din cauza tigarilor.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.