FOTE 2013 la Brasov – amenintat cu anularea din lipsa de...

FOTE 2013 la Brasov – amenintat cu anularea din lipsa de fonduri

0 77
Tara noastra ar fi putut iesi din anonimat, iar orasul nostru si-ar fi consolidat pozitia pe harta turismului international daca una dintre cele mai importante competitii sportive la novel mondial ar fi fost organizata de noi.
Din pacate, asa cum ne este scris, ne inecam ca tiganul la mal. Dupa ce ne-am pregatit vreme de mai multi ani cu tot felul de investitii in infrastructura de competitii sportive de iarna care lipsea cu desavarsire, realizandu-se defrisari masive si controversate pe versantii patriei, doar-doar om reusi sa aducem in tara noastra aceasta competitie prestigioasa, si anume, Festivalul Olimpic de Iarna al Tineretului, iata ca evenimentul este pe punctul de a fi anulat.
Motivul este simplu: lipsa fondurilor prin care sa se poata sustine o astfel de competitie cu pretentii.
Romania risca sa piarda dreptul de a gazdui Olimpiada de iarna a Tineretului European. Competitia ar trebui sa aiba loc anul viitor in statiunile montane din tara noastra, insa nu sunt bani pentru finalizarea lucrarilor. Romania e acum intr-o situatie dificila, daca ne gandim ca 45 de tari au confirmat, deja, prezenta la eveniment. Olimpada Tineretului European ar fi cea mai mare competitie sportiva organizata vreodata de Romania. Dar pentru ca tara noastra sa fie gazda, statiunile montane trebuie sa fie dotate la standarde europene pentru toate probele din concurs. Guvernul a investit deja zeci de milioane de euro, dar mai sunt necesare fonduri pentru o partie si un patinoar. Bani pe care Executivul nu ii are, informeaza Antena 3. Premierul spune ca banii pentru olimpiada au fost risipiti de fosta guvernare. "Stiti foarte bine, patinoarul din Brasov a costat de 3 ori cat trebuia sa coste, adica in loc sa coste 4 milioane de euro a costat 12 milioane de euro", a declarat Victor Ponta. Si Romania mai are nevoie de inca un pationoar performant in Poiana Brasov. Nici partia de la Rasnov nu corespunde in totalitate cerintelor si trebuie modernizata. In noiembrie o echipa a Comitetului Olimpic European va veni sa inspecteze stadiul lucrarilor. Daca pana atunci Ministerul Turismului nu gaseste solutii la toate problemele, Romania ar putea pierde dreptul de organizare a competitiei.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.