FOTE 2013 – festivitatea de deschidere grandioasa

FOTE 2013 – festivitatea de deschidere grandioasa

0 107
Dupa cum este cunoscut FOTE 2013 va avea loc la Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Rasnov si Cheile Gradistei intre 17-22 februarie si va fi cel mai important eveniment sportiv gazduit de tara noastra din 1981 incoace, si anume de la Jocurile Mondiale Universitare, gazduite pe atunci de Bucuresti.
Ceremonia de deschidere a FOTE 2013 va dura o ora si jumatate, iar spectacolul artistic va include doua recitaluri si efecte luminoase speciale.
Festivitatea va avea loc duminica seara de la ora 19.30, pe arena Liceului Sportiv din Brasov, care poate primi in tribune maximum 2.000 de spectatori.
 
Programul detaliat al festivitatii:
* Salut de Bun Venit in 3 limbi (romana, engleza si franceza),
* Ceremonia intonarii imnului de stat al Romaniei – Corul Unison,
*Defilare delegatii, prima tara Grecia, dupa care, in ordine alfabetica, in engleza, tarile participante, ultima tara Romania,
* Cuvantari ale oficialitatilor: Primarul municipiului Brasov, Presedintele EOC Patrick Hichey, Presedintele Romaniei sau, in cazul in care nu este prezent, Primul Ministru, care va declara deschis Festivalul Olimpic al Tineretului European, editia a 11-a
* Anuntarea ceremoniei de arborare a drapelului olimpic si intonarea imnului olimpic, * Deplasarea pe stadion a drapelului olimpic,
* Ridicarea drapelului olimpic si intonarea imnului IOC,
* Anuntarea ceremoniei de aprindere a tortei,
* Difuzarea filmului de prezentare a traseului tortei olimpice din Grecia in Romania,
* Intrarea tortei pe stadion si aprinderea oficiala a flacarii olimpice,
* Juramantul sportivilor, arbitrilor si antrenorilor, juramantul se va depune pe scena cu mana pe drapel,
* Program artistic, care va cuprinde doua concerte, Trupa Sensor, Inna si joc de lasere si lumini. 21:00 Inchiderea festivitatii.
 
La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aÅŸteptaÅ£i 1.500 de participanÅ£i, dintre care 900 sportivi ÅŸi 600 de membri ai delegaÅ£iilor.
Sunt 8 sporturi la care se va concura: hochei, patinaj artistic, patinaj viteza, ski alpin, biatlon, sarituri cu schiurile, schi fond si snowboard. Se vor întrece 559 de băieÅ£i ÅŸi 351 de fete astfel:
  • 182 de concurenÅ£i la schi alpin,
  • 147 de concurenÅ£i la biatlon,
  • 162 de concurenÅ£i la schi fond,
  • 86 de concurenÅ£i la săriturile cu schiurile,
  • 91 de concurenÅ£i la snowboarding,
  • 50 de concurenÅ£i la patinaj artistic,
  •  62 de concurenÅ£i la patinaj viteză ÅŸi 120 de concurenÅ£i la hochei pe gheaţă.
ParticipanÅ£ii vor fi cazaÅ£i la Poiana BraÅŸov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte ÅŸase hoteluri.
Ceremonia va fi transmisa in direct de TVR1, TVR International si TVRHD, ca si intreg evenimentul, cu sprijinul si a TVR 2, Digisport si Eurosport.
 
La ceremonia de deschidere a micii Olimpiade de iarna, eveniment la care vor participa, pe langa oficialii CIO si presedintele Romaniei, Traian Basescu, si premierul Victor Ponta
Intr-o informatie de ultima ora se arata ca Traian Băsescu nu va fi prezent la deschiderea oficială Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la eveniment urmând a participa doar premierul Victor Ponta. PreÅŸedintele Basescu s-ar fi răzgândit cu privire la deplasarea la BraÅŸov, odată cu anunÅ£ul intenÅ£iei de a participa la ceremonia de deschidere făcut de către Victor Ponta.
 
Vald T.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.