Fotbalistii din Romania trebuie sa aiba contracte de munca si nu contracte...

Fotbalistii din Romania trebuie sa aiba contracte de munca si nu contracte de prestari servicii ca pana acum

0 90
Cluburile de fotbal din Romania vor fi obligate de acum inainte sa incheie cu jucatorii contracte de munca, in urma carora vor plati impozite catre statul roman conform legislatiei in vigoare, a declarat prim vicepresedintele Asociatiei Fotbalistilor Aamatori si Nonamatori, Emilian Hulubei.
"Toti fotbalistii romani au contracte de prestari servicii la momentul actual. In urma acestui acord vor fi obligati sa aiba contracte de munca. De aceea s-a creat acest haos, de aceea au aparut aceste nemultumiri in randul conducaorilor de cluburi. Nu le convine pentru ca totul va fi transparent in ceea ce priveste impozitele. Cluburile vor fi obligate sa plateasca toate impozitele aferente unui contract de munca. Aceasta e principala nemultumire a lor. In acord se vorbeste doar de relatii de munca, in timp ce in fotbalul romanesc vorbim despre conventii civile mascate. Sunt facute asa pentru a evita impozitele catre stat. Impozitele pe care trebuie sa le plateasca angajatorul in cazul unui contract de munca sunt mult mai mari", a declarat Hulubei.
Acordul semnat de UEFA si de asociatiile patronale si sindicale la nivel european in ceea ce priveste contractul cadru care va trebui implementat intr-un an în fotbalul romanesc a creat nemultumiri in randul conducatorilor de cluburi, potrivit presedintelui LPF, Dumitru Dragomir.
 
Cristinel Stavaru
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.