Fotbal si moarte

Fotbal si moarte

0 108

?Fenomenul social numit fotbal ofera tot mai mult spectacol. S-a dus perioada romantica in care fiecare jucator valsa pe patratelul sau. S-a dus pana si infocata samba braziliana transferata in teren de suflete cariocas. Acuma se lupta cu incrancenarea banului ce asteapta in vestiar. Frumusetea in teren a crescut, frumusetea sufleteasca se duce spre zero. Ambele cer eforturi tot mai mari, ambele macina tot mai groaznic. Iar efortul depus pe teren obliga la un moment final, venit mai devreme sau mai tarziu. Ferice de cei care scapa pana la acest “mai tarziu”. Dar sunt si unii pe care moartea ii culege direct de pe teren. Caci este greu sa rezisti, omeneste vorbind, presiunii fizice si psihice care domneste intr-o intrecere devenita ca o antica lupta intre gladiatori.


Iata ca a venit si randul Scotiei sa aduca jertfa pe altarul zeului Fotbal. Asa cum a facut-o Spania, Ungaria, Romania


De data asta a fost Phil O’Donnel, care s-a prabusit chiar inainte de a fi schimbat? Rapus de o comotie cerebrala. Ce, de ce, cum? Nici medicii nu-si pot explica toate aceste intamplari tragice.


Dar cei care conduc destinele fotbalului, impreuna cu specialistii in medicina sportive, ar trebui sa cada pe ganduri si sa ajunga la un numitor comun. Caci se pare ca este ca poluarea globala nestopata la timp. Si este pacat.


O lacrima si un suspin pentru noua victima.


?


Dan Bota


??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.