Fotbal: in retur, derbyurile Ligii I pe DigiSport

Fotbal: in retur, derbyurile Ligii I pe DigiSport

0 93

Dupa cum anunta site-ul gsp.ro, din returul actualei editii a Campionatului Ligii I la fotbal prima optiune pentru meciurile etapei au trecut de la Antena 1 la canalul de sport al companiei de cablu RCS&RDS, posesoarea licentei din partea LPF, DigiSport.
“Antena 1 va continua sa transmita partide din Liga I, chiar daca a pierdut cel mai important meci al etapei, si va prelua optiunea a doua a GSP TV. Surse de pe piata media afirma ca in aceste zile este posibila o noua schimbare a optiunilor pentru meciurile din Liga I. Una din optiunile 3 sau 4, ambele detinute de DigiSport, ar putea ajunge sa fie difuzata din retur de GSP TV”, scrie gsp.ro, subliniind: “In turul campionatului, DigiSport a transmis, de comun acord cu Antena 1, cel mai important meci al etapei a 12-a din Liga I, Poli Timisoara – Steaua. Partida a fost urmarita de doar 400.000 de telespectatori (rating 3,5), din cauza faptului ca Digi are o acoperire mult mai mica decit postul din Baneasa’.
Pe de alta parte, Camera Deputatilor a adoptat tacit, pe 12 decembrie 2009, propunerea legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu, prin care radiodifuzorii care au castigat drepturile de transmisie in exclusivitate a meciurilor de fotbal din Liga I vor putea ceda drepturile doar posturilor TV cu acoperire nationala. Aceasta lege se afla in acest moment la Senat, care este camera decizionala.
In luna martie 2008, drepturile de televizare a meciurilor Ligii I au fost castigate de Antena 1 si RCS&RDS, pentru suma de 85 milioane de euro (fara TVA, pentru sezoanele 2008-2009, 2009-2010 si 2010-2011.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.