Fostul sef SRI, Liviu Maior, ambasador în SUA – Iohannis a semnat...

Fostul sef SRI, Liviu Maior, ambasador în SUA – Iohannis a semnat decretul privind acreditare

0 371

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind acreditarea lui George Maior în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a aprobat pe 30 aprilie propunerea ca George Maior să fie ambasador al României în SUA.

Pe 19 mai, fostul director al SRI George Maior a primit aviz pozitiv pentru acest post din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului.

George Maior și-a înaintat demisia pe 27 ianuarie din funcția de director al Serviciului Român de Informații. El a deținut această poziție începând cu octombrie 2006.

În perioada 2000-2004, el a îndeplinit funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în această calitate coordonând, din punct de vedere strategic și militar, integrarea României în NATO.

În noiembrie 2004 a fost ales senator PSD de Alba în Parlamentul României, funcție pe care a deținut-o până la 5 octombrie 2006, când a demisionat, pentru a prelua conducerea SRI.

AGERPRE

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.