Fostul primar al Ghimbavului rămâne în arest şi cu banii luaţi

Fostul primar al Ghimbavului rămâne în arest şi cu banii luaţi

0 153

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Dorel Toma la sentinţa Tribunalului Braşov de prelungire a arestului preventiv

Vineri seara, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Dorel Toma la sentinţa Tribunalului Braşov de prelungire a arestului preventiv.

Edilul PSD Dorel Toma ceruse anterior Tribunalului înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Solicitarea i-a fost respinsă și a fost obligat să plătească statului 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Nici decizia Curții de Apel nu i-a fost favorabilă, astfel că rămâne în arestul IPJ până la data de 21 iulie 2018, cu obligaţia de a mai plăti 100 de lei cheltuieli judiciare.

În data de 18 aprilie, Serviciul Teritorial Brașov al DNA a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui Toma Dorel, primarul Ghimbavului, Anei Alina Geogean, contabila-șefă a Primăriei, administratorilor de firme Lucia Dulcinatu, Goman Fluture şi Goman Cristinel, Sergiu Gună şi Radu Tănase, sub acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, în formă continuată.

În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane iar prejudiciul estimat de anchetatori depășește 18 milioane de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.