Fostul comunist ALEXANDRU FLORIAN SI Institutul Wiesel il albesc pe scriitorul fascist...

Fostul comunist ALEXANDRU FLORIAN SI Institutul Wiesel il albesc pe scriitorul fascist Nyirő József !!

0 606

După ce în prealabil a comunicat mai întâi presei de limba maghiară rezoluția în dosarul penal nr. 319/P/2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc a binevoit să-mi comunice și mie, petentului, o copie a rezoluției prin care a decis neînceperea urmăririi penale față de conducerea Liceului ”Tamasi Aron” din Orodeiul Secuiesc pentru promovarea cultului personalității scriitorului fascist, anti-Semit și anti-român Nyirő József. Rezoluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc în acest dosar conține două informații care sunt în același timp stupefiante și revoltătoare.
În primul rând, aflăm din rezoluția Parchetului faptul că lucrările literare ale scriitorului fascist Nyirő József ”sunt cuprinse în manualele școlare avizate de Ministerul Educației”. Nyírő József st2.1
Dacă până acum știam faptul că Nyirő József este un scriitor recent introdus în curricula școlară din Ungaria, iată că acum aflăm faptul că operele literare ale fascistului Nyirő József sunt cuprinse și în curricula școlară avizată de Ministerul Educației din România.
În al doilea rând, este de remarcat atitudinea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” care îl ”albește” pe Nyirő József și nu suflă o vorbă despre implicarea sa activă într-un partid fascist din Ungaria și despre conduita sa declarată anti-Semită.
Sub pretextul că Nyirő József nu ar fi fost condamnat pentru crime împotriva păcii și umanității, Institutul ”Elie Wiesel” îi acordă lui Nyirő o adeverință de bună purtare cu ajutorul căreia Parchetul din Odorehiul Secuiesc decide că este perfect legală confecționarea și răspândirea unui calendar cu figura unui simbol al fascismului, scriitorul Nyirő József.ALEXANDRU FLORIAN
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”
alege să bage sub preș numeroasele semnale venite din SUA și Israel cu privire la activitatea fascistă și anti-Semită a lui Nyirő József. Mai mult chiar, însuși Elie Wiesel a returnat Ungariei, în semn de protest, cea mai înaltă distincţie ungară, ordinul Marea Cruce, primit în 2004, ca urmare a participării preşedintelui Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, la o ceremonie organizată în România în memoria lui Nyirő József.Sunt curios care va fi reacția lui Wiesel după ce va afla că institutul care îi poartă numele nu protestează în niciun fel față de cultul personalității lui Nyirő József practicat în România.

(sursa:Dan Tanasa-blog)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.