Fostul brasovean Ion Tiriac se afla in centrul unui scandal in Spania

Fostul brasovean Ion Tiriac se afla in centrul unui scandal in Spania

0 112
Fosta mare glorie a tenisului romanesc, brasoveanul Ion Tiriac se afla in centrul atentiei presei din Spania. El este banuit a fi realizat niste inginerii financiare importante cu ajutorul turneului Madrid Trophy, avand in spate un suport la nivel inalt din randul autoritatilor publice locale. Investigatia vizeaza sumele uriase de bani incasate de compania controlata de roman, precum si modul in care a obțtnut licitatii favorabile, dar si sedii oferite de autoritatile publice locale pentru a desfasura activitati private. Din investigatie reiese ca Tiriac a avut un suport local important si nu a fost de capul lui, firma sa fiind subordonata unei companii controlate de nume publice mari din Madrid.
Compania lui Ion Tiriac, Madrid Trophy Promotion SLU, cea care este platita de Primaria din Madrid pentru a organiza Openul de Tenis, a facturat in ultimii trei ani suma de 103 milioane de euro.
Firma lui Tiriac primea anual de la Primaria din Madrid o suma imaportanta de bani, cifrata la cateva milioane de euro, pentru a organiza turneul. Compania romanului trebuia sa se ocupe de montarea infrastructurii si mențtnerea in stare perfecta a terenurilor de joc.
Chiar daca Tiriac nu este un om cu o miza in Spania, se afla totusi in spatele celui mai important turneu local si macar pentru acest lucru trebuia ca subiectul sa fi fost de interes maxim.
Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.