Foste meserii ale alesilor din Parlament

Foste meserii ale alesilor din Parlament

0 99

Este vorba de meserii simple, la indemana oricui si pentru practicarea carora nu este nevoie de multe si inalte scoli. Totusi, multi parlamentari au practicat aceste meserii inainte ca Revolutia sa-I plaseze la ingrasat in Parlament. Caci ei au fost lacatusi mecanici, vanzatori, postasi si alte asemenea.
Astfel, o serie de actuali parlamentari au pornit de jos in viata.
Prima data, ca orice copil, s-au jucat cu puta in tarana. Dupa care au ajuns simpli muncitori, lacatusi mecanici, postasi, vanzatori, sef de autobaza. Iata, sunt cateva dintre meseriile pe care le-au practicat unii dintre parlamentarii nostri inainte de a se apuca de politica.
Lacatus mechanic, asta era inainte de 1989 Valeriu Zgonea, acum deputat PSD si secretar al Camerei Deputatilor. Dupa Revolutie, Zgonea si-a descoperit noi preocupari. A fost instructor de retorica in Craiova, iar timp de trei ani a fost vicepresedintele Societatii de Educatie Contraceptiva Sexuala din Dolj. Lacatus mechanic la instalatii, de!
Si deputatul PD-L, Constantin Militaru, si-a inceput cariera de politician de jos. De la cariera Rosiuta unde a lucrat tot ca lacatus mecanic pana in 1997. In 2000 a ajuns inginer la aceeasi cariera, dupa care, in 2003, a ajuns inspector la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.
Sindicalistul ajuns acum deputat PSD, Matei Bratianu, a fost postas in anii ’70 si a mai lucrat ca invatator suplinitor. Dupa ’89 a ajuns diriginte de posta, sindicalist de succes si acum parlamentar.
Fostul deputat PNL, acum independent, Cristian Burlacu, a fost inainte de ’89 prelucrator prin aschiere. Dupa Revolutie a avansat magaziner, apoi sef la Regia Protocolului de Stat Sinaia, dupa care a ajuns sa conduca un hotel, unde probabil aschia clientii.
Sefa de autobaza, asta a fost pana in 2000 deputatul PSD, Aura Vasile. De meserie inginer, social-democrata a lucrat aproape 40 de ani la Autobaza Filaret. Oricum, cu studii din start.
Deputatul PD-L, Marinel Cionca-Arghir, a facut cariera in comert: a fost vanzator la o cooperativa de consum, iar dupa Revolutie si-a facut un SRL, ca multi alti cooperatisti sau aprozaristi care abia stiu sa se semneze, cum cunosc eu cazuri in Brasov.
Deputatul PNL, Titi Holban, a fost muncitor in anii ’80, iar dupa ’89 a facut cariera in administratia fiscala.
Si deputatul PSD, Constantin Mazilu, a inceput de jos. A fost muncitor la o unitate militara, a lucrat pe santier, iar apoi a ajuns viceprimar in Lapusata.
Si exemplele pot continua, darn u asta este principalul.

Nimic impotriva unei ascensiuni pe treapta sociala, dar pare ciudata aceasta ascensiune doar prin branciul dat de posibilitatile deschise de democratia (zi-i libertatea neingradita, mai ceva ca in America) postrevolutionara. De ce nu au incercat asemenea porniri pe treapta sociala si inainte de ’89, asa cum au existat cazuri? Mie treaba asta imi da de gandit, mai ales cand vad cum merg treburile in Parlamentul Romaniei si, in general, in politica si economia romaneasca.
Ce ziceti de treaba asta, de banuielile mele?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.