Fosta sefa a Justitiei a facut politie politica

Fosta sefa a Justitiei a facut politie politica

0 215

Membrii Colegiului CNSAS o luat o hotarare in ceea ce o priveste pe Rodica Stanoiu si trecutul ei de colaboratoare. Colegiul a decis ca fostul ministru PSD al Justitiei a facut politie politica.


Decizia a fost luata cu 7 voturi „pentru”, doua abtineri si niciun vot impotriva. „Cazul Stanoiu s-a lamurit. I se va transmite decizia”, a declarat Mircea Dinescu, membru al colegiului CNSAS. El a spus ca Rodica Stanoiu poate contesta aceasta decizie.


Stanoiu poate contesta la CNSAS decizia Colegiului in termen de 15 zile de la primirea verdictului. Daca decizia ramane aceeasi, ea o poate contesta la Curtea de apel, in termen de 30 de zile.


?


In 21 noiembrie, Rodica Stanoiu, insotita de avocatul sau, le-a povestit membrilor Colegiului CNSAS, pentru a doua oara, versiunea proprie privind notele informative ce ii sunt atribuite, reiterand faptul ca acestea sunt falsificate, reprezentand „o plastografie”. Audierea a fost facuta la cererea Rodicai Stanoiu, care a solicitat expres Colegiului o noua intalnire, la care sa fie prezenta impreuna cu avocatul, inainte de votul final. In timpul audierii, Stanoiu le-a explicat membrilor Colegiului ca „cineva” i-a plastografiat scrisul de mana intr-o serie de note care au fost ulterior inserate in mai multe dosare.


?


Anterior audierii lui Stanoiu din 21 noiembrie, Mircea Dinescu anunta ca grafologul angajat de Consiliu pentru a expertiza documentele atribuite unor posibili fosti colaboratori, care insa nu si le asuma, a confirmat ca scrisul de mana ce se regaseste in notele despre care se spune ca apartin Rodicai Stanoiu seamana cu scrisul acesteia. Ulterior, opinia expertului s-a concretizat in concluziile unei expertize oficiale.


?Stanoiu a solicitat insa Colegiului realizarea unei noi expertize, la care sa participe si un specialist grafolog de la Institutul de Expertize Criminalistice.


Surse din Colegiu declarau, la inceputul lunii noiembrie, ca si aceasta a doua expertiza realizata in cauza a fost incheiata, iar rezultatul sau ii este defavorabil fostului ministru PSD in guvernul Nastase, actual senator independent.


?

Numele Rodicai Stanoiu a aparut, la inceputul lunii august, intre cele ale politicienilor care ar fi colaborat cu Securitatea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.