Fost primar eliberat

Fost primar eliberat

0 186

Fostul primar al comunei Tărlungeni a fost pus astăzi, 15 octombrie, în libertate chiar de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, după audieri care au durat mai multe ore.
Inițial Iosif Kiss a fost reținut 24 de ore de polițiștii Serviciului de Investigație a Criminalității Economice sub acuzația de delapidare sub forma continuată, un cumul de infracțiuni, respective 394 de acte materiale, care s-ar fi petrecut în perioada 2013-2015, cu un prejudiciu estimat de Curtea de Conturi la 131.000 de lei, motiv pentru care s-a și instituit un sechestru asigurator pe averea fostului primar, până la concurența sumei considerate ca prejudiciu adus bugetului local al primăriei Tărlungeni.

Avocatul Baboi intră în scenă
Inculpatul Iosif Kiss a fost asistat în strategia sa de apărare de binecunoscutul avocat penalist Constantin Baboi, el însuși fost procuror înainte de anii 90, ulterior chiar șef al secției judiciare a Parchetului Tribunalului Brașov.

Acesta a înfățișat argumentele apărării în această speță în fața procurorului de caz, care a considerat măsura luată de polițiști ca fiind excesivă și a înlocuit-o cu măsura controlului judiciar simplu, fără alte restricții, nemaifiind necesară prezentarea în fața instanței Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă.
Urmărirea penală va continua sub coordonarea procurorului până la o decizie finală a acuzării, clasarea dosarului sau trimiterea în judecată.

Primăria Tărlungeni a făcut obiectul unui control amplu al Curții de Conturi asupra activității actualului primar al comunei, Severius Beșchea, recent în 2019-2020, aspect finalizat de asemenea cu sesizări penale și cu constatarea de prejudicii aduse bugetului local.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.