Forţînd anticipatele, nici liberalii nu vor să mai voteze guvernul OrBan Doi,...

Forţînd anticipatele, nici liberalii nu vor să mai voteze guvernul OrBan Doi, conform lui Andronache

0 109

Deputatul braşovean Gabriel Andronache (PNL), că Guvernul Orban 2 are slabe şanse să primească votul de învestitură din partea senatorilor şi deputaţilor, asta după ce primul guvern Orban a picat în urma unei moţiuni de cenzură.
PNL pare a păşi apăsat (evident cu diferențele cunoscute) pe urmele „performanțelor” PSD care la rândul său şi-a dărîmat două guverne Grindeanu şi Tudose, până când în al treilea caz, Dăncilă nu au mai avut ce face. 

Astfel,  Andronache întrebat dacă va vota pentru noul Guvern a declarat că „ne vom abţine de la vot” . El a reamintit că opţiunea PNL este organizarea alegerilor anticipate, pentru că, în acest moment, situaţia politică a României este extrem de complicată, dar şi poate că în acest moment, conform sondajelor PNL ar fi partidul cel mai bine cotat în caz de alegeri. 
Nu este normal să stai într-o astfel de situaţie, în care puterea aparţine unei minorităţi care are 20% în Parlament”, a argumentat Andronache. Acesta a mai spus că în viitor se impune o reformă constituţională, prin care să fie reglementate astfel de situaţii.

Reamintim că, după ce moţiunea de cenzură a trecut, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat joia trecută – a doua zi după moţiune – pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice, însă dorinţa liberalilor este forţarea alegerilor anticipate, iar acest lucru se poate face prin dizolvarea Parlamentului ca urmare a refuzului acestuia de a acorda votul de învestitură pentru două guverne succesive.

Guvernul Orban 2 nu este agreat nici de PSD nici de USR
Lista miniştrilor noului Guvern desemnat de Ludovic Orban va fi înaintată astăzi Parlamentului. PSD a anunţat deja că nu va vota guvernul Orban 2, dar ameninţă că nu se vor prezenta la votul din Parlament şi, astfel, nu va fi asigurat cvorumul.
Pe de altă parte, USR a anunţat că nu va vota guvernul Orban 2, tot în scopul de declanşa anticipatele. Mai mult, PSD va contestat deja la Curtea Constituţională nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier după ce a fost demis printr-o moţiune de cenzură.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.