Fortele de ordine au ramas pe baricadele din Apata

Fortele de ordine au ramas pe baricadele din Apata

0 63

Fortele de ordine au ramas in comuna brasoveana Apata pentru a preveni declansarea unui nou conflict intre maghiarii si rromii din localitate.


Jandarmii vor mai ramine cel putin pina sambata in localitate, chiar daca nu au mai avut loc alte ciocniri intre etinicii din comuna.


La Apata se afla o echipa de 30 de jandarmi care patruleaza pe strazi. Tot de azi se vor infiinta si echipele de paza locale, formate din reprezentanti ai maghiarilor, rromilor si romanilor.


Primaria Apata a decis sa suporte cheltuielile pentru inlocuirea celor 65 de geamuri sparte in noaptea de marti spre miercuri.


Amintim faptul ca in noaptea de marti spre miercuri, suparati pe rromii care le fura recoltele de pe camp, maghiarii din comuna brasoveana Apata au iesit in strada, hotarati sa-si faca singuri dreptate, astfe incat un conflict violent a avut loc intre reprezentantii celor doua etnii din localitate, rezultatul fiind ranirea usoara a mai multor persoane din ambele tabere. Atunci a fost nevoie de intereventia Detasamentului Pentru Interventia Rapida a Politiuei Brasov, a politistiilor rurali de la poturile de politie limitrofe ale Orasului Rupea, dar si de jandarmi pentru a aplana conflictul.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.