Forțați de CE – acum avem Procedură de mediu pentru amenajamentele silvice!

Forțați de CE – acum avem Procedură de mediu pentru amenajamentele silvice!

0 122

Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice a fost aprobată, miercuri, de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Această Hotărâre de Guvern clarifică toate etapelor necesare pentru derularea procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice (inclusiv a necesităţii efectuării evaluării adecvate), a succesiunii acestora, precum şi a actorilor implicaţi în parcurgerea lor.
De asemenea, prin acest act normativ se asigură, totodată, accesul publicului la informaţiile referitoare la amenajamentele silvice în cadrul procedurii de evaluare de mediu, încă de la elaborarea primei versiuni a acestora. Important este faptul că adoptarea acestui proiect de act normativ poate contribui la închiderea acţiunii de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României şi poate împiedica un proces împotriva ţării noastre la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”
, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis miercuri presei, actul normativ prevede ca demararea procedurii de evaluare de mediu să se realizeze imediat după Conferinţa I, astfel încât planul să se dezvolte în acelaşi timp cu derularea procedurii de evaluare de mediu şi/sau evaluare adecvată, conform Directivei 2001/42/CE, în sensul eliminării posibilităţii de aplicare a amenajamentelor silvice înainte de parcurgerea procedurii de evaluare de mediu şi de aprobarea acestora prin Ordin de ministru.
Procedura de evaluare de mediu se finalizează cu emiterea actului de reglementare, amenajamentul silvic urmând a fi aprobat în Comisia tehnică de avizare în silvicultură (CTAS), ulterior emiterii avizului de mediu. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.