Forma fetei impune machiajul si coafura

Forma fetei impune machiajul si coafura

0 83

Pentru a avea un machiaj profesionist care nu doar sa-ti ascunda imperfectiunile fetei, ci si sa-ti scoata in evidenta trasaturile si sa-ti puna in valoare calitatile, trebuie sa tii cont de un lucru esential: forma fetei tale.
Exista patru tipuri de forme recunoscute de make-up artistii din intreaga lume, in functie de care sunt alese anumite forme de machiaje sau anumite tunsori alese de hair-stilisti: oval, rotund, patrat si alungit.
Fata ovala este cea mai „permisiva” din punctul de vedere al machiajului. Se preteaza la tipuri de machiaj nude, intens, contrastant, smokie, etc. -, tinand cont, desigur, de dimensiunea ochilor, buzelor sau nasului.
La fel ca in cazul machiajului, acestui tip de fata i se va potrivi orice fel de tunsoare sau coafura: tuns scurt (a la Halle Berry), mediu, lung, indreptat, orientat spre exterior sau interior, bucle, ba chiar si „dreadlocks”.
Forma patrata este data de faptul ca fruntea are aproape aceeasi lungime cu linia maxilarului, ceea ce inseamna ca incadrarea fetei (cu fond de ten mai inchis sau bronzant) se va face in zona tamplelor si pe maxilare. Un lucru esential in acest caz este accentuarea pometilor cu ajutorul unui fard de obraz. Daca vrei sa porti parul lung, trebuie ca acesta sa treaca de umeri. Pentru parul scurt, se recomanda volum la radacina. De evitat tunsorile care se opresc in zona maxilarelor.
Fata rotunda au, in general, femeile plinute, dar nu doar ele. Daca nu exista trasaturi dominante, specialistii recomanda incadrarea din extreme, adica aplicarea unei pudre bronzante sau a unui fond de ten ori a unei creme nuantatoare pe tample si obraji – jumatatea dinspre urechi. In acelasi timp, e foarte important sa accentuezi centrul fetei aplicand un iluminator pe frunte si pe barbie. Pentru a alungi fata, trebuie ca lungimea parului sa depaseasca linia barbiei si ar fi ideal sa fie filat incepand din dreptul buzelor.
Fata alungita presupune un singur lucru: accentuarea obrajilor cu un blush, pentru a adauga volum in centrul fetei, si reducerea ariei barbiei cu ajutorul unei pudre bronzante.
Si in acest caz e foarte important sa alegi o coafura potrivita, care sa „anuleze” figura alungita. In acest sens, stilistii recomanda evitarea coafurilor fara volum: par indreptat ori tuns scurt sau prins in coada sau coc.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.