Forestierii vor noi prevederi in Codul Silvic

Forestierii vor noi prevederi in Codul Silvic

0 77
Proprietarii de paduri ar trebui sa investeasca in crearea de drumuri forestiere si in activitati de impadurire. Este una din doleantele Asociatiei Forestierilor din Romania, care doreste si o lege unitara in domeniul silvic, aplicabila in egala masura detinatorilor de padure privati si statului. Dezbaterile pentru introducerea Codului Silvic la nivel national vor analiza si situatia dezastruoasa a padurilor decimate de drujbe.
In prezent statul mai detine doar 48 % din suprafata de padure de la nivel national.  Restul zonelor verzi apartin proprietarilor privati si administratiilor locale. Asociatia Forestierilor din Romania sustine introducerea unui cod silvic care sa se aplice in mod unitar atat pe suprafetele de padure ale statului cat si pe cele private. In plus fondul forestier are nevoie si de investitii care ar putea insemna un ajutor si pentru industria de constructii, spune  Nicolae Tucunel,  presedinte ASFOR.
Nevoia de drumuri forestiere este majora pe teritoriul Romaniei de astazi. In paduri exista 40.000 de km de drumuri forestiere in conditiile in care necesarul ar fi de 80.000 de km de drumuri. Silvicultorii asteapta de la Codul Silvic sa reglementeze si situatia dezastruoasa a exploatarile forestiere si sa stopeze jaful din padurile Romanie. Mii de hectare au fost defrisate salbatic de catre proprietarii grabiti sa se imbogateasca, dar mai ales de mafiile lemnului, care au redus paduri intregi la dealuri de cioturi.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.