Ford vine la Craiova

Ford vine la Craiova

0 69

Compania Americana Ford vrea sa-si mute resedinta in Romania. Acestia au discutat cu autoritatile locale in legatura cu posibilitatea preluarii companiei romanesti Automobile Craiova SA.


Ziarul Gardianul titreaza ca, daca vor fi respectate angajamentele de catre producatorul american, productia ra putea deja incepe la sfarsitul anului 2008.


Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat, pentru Mediafax, ca afacerea ar fi putut prinde contur mai devreme, daca nu ar fi existat ancheta Comisiei Europene: „Exista o legislatie europeana in acest sens pe care toti trebuie s-o respectam. Din acest punct de vedere, nu au existat opinii impotriva deciziei CE nici din partea noastra si nici din partea Ford. Sigur ca productia la Craiova ar fi putut incepe cu cateva luni in urma”.


Se pare ca angajamentul asumat pe caietul de sarcini urmeaza sa fie implementat pana in 2011.


„Asa cum este prevazut si in contractul care urmeaza sa fie finalizat cu firma Ford, acordul autoritatilor pentru desfasurarea tuturor activitatilor trebuie dat in conformitate cu reglementarile legale din Romania. Acest acord este obligatoriu pentru inceperea lucrarilor. Acesta a fost in fond obiectul discutiilor noastre”, a declarat directorul general al Daewoo Automobile, Ion Ion.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.