FORD CRAIOVA DEPASESTE CRIZA ROMANEASCA!

FORD CRAIOVA DEPASESTE CRIZA ROMANEASCA!

0 77
Ford a anunÅ£at că, deÅŸi iniÅ£ial planurile Companiei erau de a angaja 500 de persoane în luna iunie, până la această dată au fost angajate 590. În acest fel, Ford România a ajuns la aproximativ 4.000 de angajaÅ£i în fabrica de la Craiova, fiind cel mai mare angajator din regiunea Oltenia.  
La finele anului trecut, Ford înregistra 3.501 angajaÅ£i, potrivit bilanÅ£ului contabil publicat pe site-ul Ministerului FinanÅ£elor, la care se adaugă cei 590 de oameni selectionati – numai profesionisti -, ultimele recrutări fiind efectuate zilele trecute. In prezent productia zilnica depaseste, pentru inceput, 50 exemplare intr-un singur schimb. În urmă cu patru ani ÅŸi jumătate, Ford promitea Guvernului Tariceanu că va dubla numărul de angajaÅ£i, asfel că la această dată ar fi trebuit să fie circa 7.000 de oameni în uzina de la Craiova.
Dar cu toate avantajele si faciliatile suplimentare  acordate de Ro. criza ÅŸi-a spus cuvântul în zona auto, astfel că producătorul a reuÅŸit să angajeze doar 80 de electricieni anul trecut ÅŸi 590 de persoane în 2012. 
Din pacate modernizarea drumurilor de acces anuntata de guvernele Boc si promisiunile optimizarii legaturilor rutiere mai lesnicioase ale Craiovei  au ramas tot …promisiuni!
În ciuda acestor cifre, Ford nu va rămâne mult timp la 4.000 de angajaÅ£i, din cauză că în fabrică există si un program de plecări voluntare – un fel de „disponibilizări voluntare“ – pe care Ford l-a implementat ÅŸi în alte state în care există operaÅ£iuni de producÅ£ie.
În prezent, procesul nu s-a încheiat, iar persoanele aflate în prag de pensionare încă se mai trec pe liste. Potrivit Ford, cei care mai au doi ani până la pensie ÅŸi acceptă să plece prin demisie din companie vor primi 24 de salarii compensatorii.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.