Fondurile structurale dau roade: se va construi al doilea Parc balnear in...

Fondurile structurale dau roade: se va construi al doilea Parc balnear in Transilvania

0 46

In cadrul programului operational regional (POR) este activa o masura destinata dezvoltarii turismului prin realizarea de spatii de agrement, punerea in valoare a zonelor cu ape minerale, terenuri de sport, partii de ski, orice ar putea aduce spori atractivitatea turistica a unei zone.
Profitand de oportunitatea creata, Consiliile Judetene Bihor si Satu –Mare, precum si localitatile Tasnad, Marghita si Beltiug, s-au asociat pentru a accesa fonduri in valoare de patru milioane de euro, destinate realizarii unui Parc Balnear. Contractul cadru pentru realizarea Parcului a fost semnat marti de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

„Prin semnarea acestui contract, regiunea noastra mai face un pas important in consacrarea ei ca si destinatie de interes national pentru turismul balnear, prin dezvoltarea turismului termal in Tasnad, Beltiug, Marghita – judetele Satu Mare si Bihor. Tot in cadrul programelor de preaderare, in Regiunea Nord-Vest se afla in implementare un alt proiect care dezvolta locatii pe turism balnear in Dej, Cojocna si Figa – judetele Cluj si Bistrita-Nasaud”, a declarat directorul general al ADR Nord-Vest, Claudiu Cosier.
El a adaugat ca faza investitionala este doar primul pas in atingerea obiectivului care priveste consacrarea Regiunii Nord-Vest ca si destinatie turistica balneara la nivel national.
Lucrarile la Parcul Balnear vor incepe in acest an si se vor finaliza, potrivit graficului de lucrari estimat, in 2009. Potrivit estimarilor, realizarea investitiei ar insemna atragerea unui numar de 300.000 de turisti, anual.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.